DEČAK KOJI JE UBIO VRŠNJAKE IŠAO U ODELJENJE ZA NAJBOLJE Promenio razred, đaci ga zadirkivali jer je mucao?
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Milan M., otac devojčice koja je bila na času istorije kada je jutros na njih K.K. otvorio vatru naveo je za medije da je počinilac zločina čak i promenio odeljenje.

- To odeljenje se formira od najboljih đaka u školi i on je skoro došao u odeljenje. Taj dečko je bio perfektan đak. Odvratno je što javljaju da je pobio tolike ljude zbog jedinice iz istorije. On je promenio odeljenje, šest godina je bio u drugoj smeni. Kaže da su ga začikivali, da je malo i mucao. Kod njih nije imao probleme ni sa kim u odeljenju. Ne očekujete od deteta koje viđate svaki dan da će da izvadi pištolj i puca u vas - kaže Milan.

Podsetimo, kako deca tvrde, K.K. je bio odličan đak, imao je sve petice, tih i povučen, u školi su ga zvali "štreber". Drugari su ga zbog toga, navodno, zadirkivali.

Kako je do detalja objasnio načelnik beogradske policije Veselin Milić, maloletni K. K. je mesec dana planirano za izvršenje. K.K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i doneo sa četiri molotovljeva koktela.

- Odmah nakon navedenog događaja na licu mesta smo lišili počinioca. Pronađeno je i oružje kojim je izvršeno krivično delo i četiri molotovljeva koktela. Imao je spisak dece koje je planirao da likvidira. Motiv još nije utvrđen. Niti nam je rekao. Izabrao je iz razloga što je učionica istorije bila blizu ulaza u školu, aprvi čas imalo je njegovo odeljenje VII/2. Pištolje je uzeo iz stana svoga oca. Ostavio ih je u torbu koju je pripremio i poneo četiri molotovljeva koktela. P dolasku u školu odmah je pucao u radnika obezbeđenja, nakon toga se okrenuo ka deci koja je bila dežurna i pored nje koja je stajala za stolom, i jednoj koja je stajala pored klavira, pucao ka njima i lišio ih života - naveo je on.

Građani su počeli sa okupljanjem u blizini škole kako bi zapalili sveće i ostavili cveće za nastradalu decu i domara.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading