ANALITIČAR IVAN MILETIĆ O TRAGEDIJI Na ulice treba vratiti policijske pozornike, naročito oko škola
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

-Mislim da prvo treba pojačati spoljašnji bezbedonosni prsten, kao što je rekao ministar Ružić, a to je da na ulice treba vratiti pozorničku službu, odnosno policijske pozornike, naročito oko škola, jer je tu ono gde smo najviše osetljivi, gde se dešava i pojava kriminaliteta, maloletničke delikvencije, prodaja droge, ali sada vidimo i ovakav neki incident- rekao je on.

Smatra da su pozornici vrlo neophodni da postoje u adekvatnom broju, za grad veličine od dva miliona stanovnika, i da rade u koordinaciji sa školskim policajcima, koji, kako kaže, moraju da imaju veće resurse na raspolaganju.

Miletić kaže da maloletni K.K. (13) koji je danas u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio osmoro dece i jednog čuvara, ne može snositi određene zakonske kazne i rešenja zbog svojih godina. Napominje da je vrlo važno sa dečakom razgovarati na adekvatan način, kako bi se dobile sve informacije i utvrdilo zašto je on ovo uradio, zbog čega je to mesec dana ovako planirao, da li je bio u kontaktu sa nekom starijom osobom, koja nije iz porodice, koja je možda mogla da utiče na njega, ili se radi o mentalnom poremećaju, za koje treba utvrditi na kom je nivou da bi se izvršio jedan ovakav zločin.

-To je najveća opasnost u ovakvim situacijama, ljudi koji su vlasnici oružja iz različitih razloga, moraju odvojeno da drže municiju od oružja, a takođe oružje i municija moraju da budu zaključani na odvojenim mestima- istakao je analitičar.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading