BORBA PROTIV KORUPCIJE Devetoro "palo" zbog falsifikovnja isprava i pranja novca
MUP

Policija u Beogradu, zajedno sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su V. L. (45), S. M. (66), N. L. (44) i M. M. (78) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje isprava i pranje novca.

Oni se sumnjiče da su koristeći dokumentaciju o navodnom vlasništvu koju su prethodno falsifikovali i overavali kod više javnih beležnika i tako doveli u zabludu ovu službu, koja je nakon toga javnobeležnički zapis prosledila Republičkom geodetskom zavodu na upis, navodi se u saopštenju MUP-a. Na taj način oni su, kako se sumnja, došli u posed nepokretnosti koja se nalazi u vlasništvu privrednog društva "Simpo-Vranje", pa su tako vršeći kriminalnu delatnost u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo imovine, na ovaj način stečene nepokretnosti prodavali savesnim kupcima pri čemu su oštetili ovo privredno društvo i protivpravno pribavili imovinsku korist od 38.852.270 dinara.

Kako se navodi, postoje osnovi sumnje da su oni u grupi koja je šire delovala, od 2020. godine do danas, poslovni prostor čiji je nesporni vlasnik privredno društvo "Simpo- Vranje", na osnovu falsifikovanih isprava i malverzacijama prodali savesnom kupcu čime su pribavili korist u iznosu od 180.000 evra.

Kako se sumnja, na isti način, osumnjičeni M. M. je stekao vlasništvo nad poslovnim prostorom, a koga su kao fiktivnog vlasnika angažovali osumnjičeni S. M. i N. L. Na ovaj način, osumnjičeni su nepokretnost fiktivno dalje prodali osumnjičenom V. L., a potom savesnom kupcu, kako bi na taj način prikrili svoju kriminalnu delatnost i poreklo imovine. U istoj akciji, policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su, pored N. L., i D. Đ. (56), A. M. (42), S. M. (72) zbog sumnje da su počinili krivična dela falsifikovanje isprava i pranje novca.

Takođe, istom krivičnom prijavom obuhvaćena su još dvojica muškaraca starosti 66 i 47 godina zbog psumnje da su učinili krivično delo falsifikovanje isprave. Tu imovinu velike vrednosti, čiji su pravi vlasnici fizička i pravna lica, kao i Republika Srbija, osumnjičeni su na osnovu falsifikovanih isprava prodavali ili vršili prenos imovine, iako su znali da ona potiče iz kriminalne delatnosti, i na ovaj način oštetili privredno društvo "CG Trejd" doo i budžet Republike Srbije za 52.972.929 dinara.

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Republičkim geodetskim zavodom, utvrđene su sve činjenice u vezi sa ovim nezakonitim radnjama i sprečeno je da veći broj građana i firmi bude oštećeno. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading