SASLUŠAN MANIJAK SA BRANKOVOG MOSTA Do sada se javilo šest devojaka koje je napao, a  evo kako se on branio pred tužiocem!
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

Mladić N. P. (22) koji je uhapšen zbog sumnje da je u nedelju 23. aprila na Brankovom mostu napao tinejdžerku (19) i pipkao je, saslušan je pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom!

Dana 26.04.2023. godine po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca  Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje prema okrivljenom N.P. zbog sumnje da je izvršio više krivični dela Nedozvoljene polne radnje iz čl. 182 KZ.

Naime, postoje osnovi sumnje da je N.P. u periodu od meseca januara 2023. godine sve do lišenja slobode, u noćnim časovima, na različitim lokacijama u Beogradu, sa leđa prilazio devojkama i polno ih uznemiravao, te je podnetom krivičnom prijavom do sada obuhvaćeno šest oštećenih devojaka.

 - Okrivljeni N.P. je saslušan dana 28.04.2023. godine pred postupajućim zamenikom javnog tužioca, kojom prilikom nije iznosio odbranu, već je iskoristio zakonsko pravo da ništa ne izjavi, nakon čega je tužilaštvo predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu odredi pritvor prema okrivljenom u trajanju od 30 dana obrizom da osobite okolnosti ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - navodi Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Tužilaštvo će u dokaznom postupku ispitati oštećene i svedoke, narediti neuropsihijatrijsko veštačenje okrivljenog, eventualno pribaviti video snimke nadzornih kamera i sprovesti druge dokazne radnje, a naročito proveriti da li ima još oštećenih ovim krivičnim delom, u kom cilju tužilaštvo podseća da je MUP RS objavio fotografiju N.P. i uputio poziv građanima da ukoliko prepoznaju okrivljenog kao izvršioca krivičnog dela učinjenog na njihovu štetu prijave krivično delo.

U vezi sa navedenim, tužilaštvo apeluje na građane da u ovim i sličnim situacijama, a naročito u odnosu na izvršenje krivičnog dela Nasilje u porodici, prijave izvršenje krivičnog dela i učinioca policiji ili tužilaštvu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading