DILERI KOKAINA KORISTILI CEZAREVE UZREČICE Kocka je bačena piše na pakovanjima zaplenjenih narkotika (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

Kako je saopštio MUP dvojica muškaraca uhapšeni su zbog  sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policija je kod osumnjičenih, nakon primopredaje droge, u dva vozila koja su koristili, pronašla oko 12 kilograma kokaina koji je bio upakovan u 12 paketa. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu" navedeno je u saopštenju. 

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama akcija hapšenja odigrala se u Zemunu, a dvojica osumnjičenih muškaraca zatečena su prilikom primopredaje narkotika.

DILERI KOKAINA KORISTILI CEZAREVE UZREČICE Kocka je bačena piše na pakovanjima zaplenjenih narkotika (VIDEO)

Foto: MUP Srbije

 

 

- Sumnja se da su se, dvojica osumnjičenih, po prethodnom dogovoru našla u jednoj ulici u Zemunu. Miloš Ž. je na primopredaju došao "golfom" i nakon što je predao Nikoli M. četiri kilograma kokaina i uzeo novac, izleteli su inspektori kriminalističke policije i uhapsili ih na delu - navodi dobro obavešten izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima dvojica osumnjičenih bili su potpuno zatečeni i nisu pružali otpor.

- Bukvalno nisu znali šta ih je snašlo. Samo su stavili ruke na leđa nakon čega su im stavljene lisice. U torbi koju je Nikola M. imao kod sebe pronađeno je četiri kilograma belog praha, a detaljnim pretresom automobila kojim je upravljao Miloš Ž., pronađeno je još osam kilograma kokaina - napominje on.

Ističe kako su oba osumnjičena praćena danima i kako je akcija detaljno pripremana.

- Nije smelo ništa da se prepusti slučaju kako bi se dileri uhapsili na delu. Droga je nakon akcije zaplenjena i odvezena u jedan policijski depo nakon čega će biti uništena u skladu sa propisima. Automobil kojim je upravljao Miloš Ž. odvezen je na detaljan pretres kako bi se utvrdilo da li je korišćen u još nekim krivičnim delima - kaže on.

U automobilu kako se vidi na fotografijama pronađena je i jedna palica, a na paketima kokaina pisalo je "Alea iacta est" (Kocka je bačena)

Nakon hapšenja Milošu Ž. i Nikoli M. određen je pritvor do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni u tužilaštvo na saslušanje.

Sagovornik Informera napominje kako se sumnja da obojica dilera rade za neku organizovaniju ekipu i to će biti predmet dalje istrage.

Inače, zaplenjeni kokain na uličnom tržištu vredi više od pola miliona evra. 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading