DOLIJALI ZVICEROVI TROVAČI Kavčani" planirali ubistva  cijanidom
Foto: Printscreen/Radoje Zvicer

Kriminalna grupa čijih je nekoliko članova uhapšeno u utorak u velikoj akciji policije i Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, imala je plan da otruje svog bivšeg saradnika Strahinju Savića u pritvoru u Spužu, i to tako što bi ubrizgali cijanid u ručak koji mu je u zatvor redovno nosila rođena sestra!

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da su ovu kriminalnu grupu predvodili odbegli Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je označen za vođu ogranka "kavčana", takozvane vračarske grupe.

DOLIJALI ZVICEROVI TROVAČI Kavčani

Nikola Vušović Džoni Foto: Alo.rs

 

Saopštenje tužilaštva

- Na osnovu dokaza koje je prikupila Služba za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srbije i podataka dobijenih iz aplikacije Skaj putem međunarodne pravne pomoći, u saradnji sa Evropolom, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni pokušali da otrovom cijanid ubiju lice koje se nalazilo u pritvoru u Crnoj Gori i bilo spremno na saradnju sa istražnim organima ove države, tako što su pretnjama, paljenjem lokala i automobila u vlasništvu rođene sestre žrtve, prinudili da sa njima sarađuje i ubedi brata da odustane od saradnje, a nakon toga je bez njenog znanja iskoristili da rođenom bratu odnese otrovanu hranu u pritvor i tako ga ubije - saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

DOLIJALI ZVICEROVI TROVAČI Kavčani

Printscreen

 

Kako je otkriveno, Strahinju Savića iz Kraljeva, koji je bio pripadnik vračarskog klana, pokušali su da ubiju po istom receptu kao i Jovana Vukotića, vođu škaljarskog klana dok je boravio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu. - Savić je uhapšen u januaru 2021. u Budvi zbog sumnje da je sa Lazarom Ilićem pripremao likvidaciju Marka Ljubiše Kana, koji važi za osobu blisku suprotstavljenom škaljarskom klanu. On je, navodno, posle hapšenja istražiteljima odmah dao šifru svog telefona i otkrio važne informacije zbog kojih su kasnije uhapšeni brojni saradnici "kavčana", zbog čega je i sam postao njihova meta - objašnjava  izvor.

Prema njegovim rečima, kako je Savić u pritvoru u Crnoj Gori, Zvicer je, kako se sumnja, angažovao pripadnike klana da ga ubiju na isti način na koji je navodno 2019. planirano i ubistvo Vukotića u zatvoru, za koje su takođe bili angažovani "vračarci". Međutim, oba plana su im se izjalovila.

Podsetimo, Vukotiću su cijanid navodno planirali da ubrizgaju u hranu koju je u CZ nosila njegova nevenčana supruga Maša M. Međutim, pošto je ona sumnjivo ponašanje "policajaca" koji su je zaustavili prijavila policiji, utvrđeno je da je reč o lažnim pripadnicima UKP. Oni su uhapšeni, ali su ove optužbe odbačene i njima se nije sudilo za to krivično delo. Vukotić je, međutim, ubijen prošle godine u Istanbulu.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading