KRIVIČNA PRIJAVA ZA VLASNIKA KRVOLOČNIH ROTVAJLERA Povrede od ovih pasa zadobio i mladić koji je pokušavao da pomogne ženama!
Foto: Alo/Foto: RINA

- On se sumnjiči da nije adekvatno obezbedio svoja dva psa, rase „rotvajler“, koja su sinoć istrčala iz dvorišta njegove kuće, napali ženu koja je šetala psa i istog izujedali, usled čega je uginuo. Takođe, na Gradskom šetalištu izujedali su još jednu ženu i njenog psa, kao i muškarca koji je pokušao da ih odbrani, potvrđeno je za agenciju RINA. 

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Na gradskom trgu u Čačku dva vlasnička psa rase rotvajler napala su manjeg psa koji je bio u pratnji svoje vlasnice, a zatim su naneli povrede i njoj, kada je pokušala da zaštiti svog ljubimca. „Prema informacijama koje smo mi dobili iz Policijske uprave u Čačku, juče se dogodio incident u kome su povređene dve osobe. Vlasnica psa i mladić koji je pokušao da joj pomogne kada su njenog psa napala dva rotvajlera.

Nažalost, to nije prvi put da se takve stvari dešavaju. Mi smo prethodnih dana imali prijavu i uspeli smo da rešimo problem. Imali smo situaciju sa jednim srednjeazijskim ovčarom koji je takođe pravio probleme po gradu. To je ogroman pas koji je zaklao nekoliko vlasničkih pasa”, rekao je za Tanjug Aleksandar Maksimović, rukovodilac RJ „Zoohigijena” JKP „Komunalac”Čačak. On je dodao da ovo nisu izolovani slučajevi i da se najčešće radi o vlasničkim psima, odnosno, kako kaže, neodgovornom valsništvu, kada vlasnici ne obezbede adekvatne uslove, odgovarajuće dvorište, pa tako psi uspevaju da se nađu na javnim površinama i dolazi do sličnih incidenata. „To izaziva i strah kod naših sugrađana, pa često imamo i neosnovane pozive zbog pasa koji nisu agresivni.

Ovde se ipak radi o psima koji su nam poznati od ranije, mi smo ih hvatali, ali pošto imaju vlasnika mi smo ih uz određenu naknadu vraćali vlasnicima”, zaključio je Maksimović. Iz čačanske Hitne pomoći potvrđuju da su tokom jučerašnjeg dana primili tri pacijenta sa povredma koje su im naneli psi. „Javila su se tri pacijenta zbog ujeda psa. to je bilo u periodu između 22 sata i ponoći.

Jedna pacijentkinja starosti 44 godine imala je povrede u predelu podlaktice i u predelu lica. Pacijentkinja starosti 23 godina imala je povrede u predelu šake i pacijent starosti 44 godine imao je povrede u predelu podlaktice. Sva tri pacijenta su pregledana u našoj službi, zbrinute su povrede i upućeni su u čačansku Opštu bolnicu hirurgu na dalje zbrinjavanje”, rekla je za Tanjug načelnica službe Hitne pomoći čačanskog Doma zdravlja Jelena Todorović. Iz Opšte bolnice je potvrđeno da su tokom noći primili pacijentkinju koja je zadobila lakše telesne povrede prilikom ujeda psa, ali da je nakon obrade povreda puštena na kućno lečenje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading