OPTUŽEN MUŠKARAC ZA EKOLOŠKI KRIMINAL Četiri godine odlagao opasni otpad suprotno Zakonu o upravljanju
Alo!/Dejan Briza

Optužnim predlogom D.J. se tereti za krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija, objavljeno je na sajtu ovog tužilaštva.

Optuženi je kao odgovorno lice u svojoj preduzetničkoj radnji skladištio opasan otpad i to otpadne bojlere, šporete, mašine za pranje veša i sudova, frižidere i zamzivače, opremu za osvetljenje i praćenje i nadzor, lap-topove i monitore, zatim kompresore od rashladnih uređava u količini preko 100 komada, zauljene sklopove motora i menjača od otpadnih vozila preko 100 komada. Inspekcijskim pregledom Republičkog inspektora za zaštitu životne sredine, 12. septembra prošle godine, konstatovan je elektronski i električni otpad svih razreda i indeksnih brojeva, koji je optuženi skladištio bez dozvole nadležnog organa i na način kojim se ugrožava životna sredina.

Rotvajleri krvnički napali i rastrgli ženu i njenog kućnog ljubimca! - Alo.rs

Optužnim aktom je predloženo da se osudi na kaznu zatvora u trajanju od ssest meseci kao i novčanu kaznu. Kategorizacija otpada izvršena u skladu sa Pravilnikom o načinu skladištenja, pakovanja i obeležavanja opasnog optada, kao i Pravilnikom o kategoriji, ispitivanju i klasifikaciji otpada predviđa da se skladištenje vrši tako da se obezbedi najmanji rizik po ugrožavanje života i zdravlja ljudi i životne sredine.

Takođe su Katalogom otpada predviđene liste otpada prema njihovoj prirodi ili aktivnosti kojom se stvaraju, komponenti koje ga čine opasnim, postupaka odlaganja i ponovnog korišćenja, granične vrednosti koncentracije opasnih komponenti...

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading