PRETIO NOVINARKI TOKOM INTERVJUA DA ĆE JE SILOVATI Ovo je razlog zašto je serijski silovatelj Milošević pušten na slobodu
Foto: Informer video/Printscreen

Osuđivani serijski silovatelj Igor Milošević pušten je na slobodu, rečeno je iz Prvog osnovnog suda za Telegraf.rs, a razlog je nedostatak dokaza.

- Doneta je oslobađajuća presuda zbog nedostatka dokaza. Tokom postupka su odrađena dva psihijatrijska vestačenja, a komisije veštaka su utvrdile da je uračunljiv i da nije neophodna mera lečenja - kažu iz tog suda beogradski portal.

U BEOGRADU NA SNAZI DVE POTERE Braća poznata policiji upucana u Obrenovcu, ranjen i Darko iz obezbeđenja ''Fristajlera''

Prvo osnovno javno tužilaštvo će na tu odluku uložiti žalbu.

On je, podsetimo, pušten iz zatvora 20. septembra prošle godine nakon odlužene kazne zatvora, a uhapšen je deset dana kasnije zbog postojanja sumnje da je počinio delo ugrožavanje sigurnosti.

Optužnim predlogom okrivljenom Miloševiću je stavljeno na teret da je dana 27.09.2022. godine pretnjom da će napasti na život i telo oštećene J.R. novinarke u dnevnom listu "Informer", ugrozio njenu sigurnost, koja oštećena obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, a u vezi sa poslovima koje obavlja, na taj način što je prilikom intervjua koji je oštećena radila sa njim zajedno sa koleginicom I.T. istoj uputio reči: "Ako sam ja naumio da vas silujem ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spreči, ako nema bilo ko da me spreči", kao i "Ako dođem da vas ubijem, ja ću da vas ubijem ako nema ko da me spreči", što je kod oštećene stvorilo osećaj straha i ugroženosti za sopstvenu bezbednost.

Igor Milošević je uhapšen 30. septembra, a dva kasnije je saslušan i tom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret. Nakon saslušanja, Prvi osnovni sud u Beogradu je okrivljenom na predlog tužilaštva odredio pritvor koji traje do danas.

U toku postupka tužilaštvo je ispitalo svedoka oštećenu J.R. i svedoka I.T. i naredilo vršenje psihijatrijskog veštačenja okrivljenog. Iz nalaza i mišljenja veštaka utvrđuje se da su sposobnost okrivljenog Igora Miloševića da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bile očuvane, da mera bezbednosti medicinskog karaktera nije indikovana, kao i da je okrivljeni procesno sposoban.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading