ISPOVEST KOMŠINICE POSLE UBISTVA U NIŠU "Rekao je da mora da kupi grobno mesto za njega i brata, kao da je predostio da će Vladimir da ga ubije!"
Foto: Printscreen/Društvene mreže

- Rekao mi je da mora da kupi grobno mesto za sebe i brata, da budu zajedno na groblju na Bubnju, pitao je : 'Ko će nas da zakopa, ostali smo sami?' Kao da je želeo da se ispovedi, kao da je nešto predosećao - kaže za "Blic" Marina Stanimirović, komšinica Bobana Vacića koga je juče sekirom brutalno ubio mlađi brat Vladimir.

Zločin se desio u porodičnoj kući u Kunovičkoj ulici, u niškom naselju Trošarina.

- Juče smo se sreli na ulici kada sam se vratila sa posla, pričali smo više od sat i po vremena, jer se znamo dugo. Rekao mi je da želi da kupi grobno mesto, pričali smo o svemu i svačemu, ali kao da je nešto predosećao. Rekla sam mu nemoj tako morbidno da govoriš. Pričali smo dugo, nije me pustio da odem dok mi nije sve ispričao - kaže Marina.

Marina koja je braću poznavala ceo život, kaže da su živeli sami od kada su im pre četiri godine umrli roditelji i da su imali problema sa bolestima zavisnosti.

- Boban je nekada ranije koristio narkotike, ali poslednjih godina koliko znam nije. Njegov brat Vlada je pio neke lekove zbog psihičkih problema, ali ih je mešao alkoholom. Govorila sam mu da ne sme to da radi. Poslednji put je toliko preterao sa konzumacijom lekova i alkohola, pa su ga iz kuće bukvalno izneli u čaršafu. Vlada je tada napisao je oproštajno pismo bratu Bobanu, u kojem je naveo: 'Zbogom brate, mnogo te volim'. Eto, a na kraju ga je ubio - kaže Marina.

ISPOVEST KOMŠINICE POSLE UBISTVA U NIŠU

 

 

Prema njenim rečima braća su živela sama pre četiri godine od kad su im umrli roditelji.

- Boban je uspeo da se izbori za očevu penziju od koje su živeli, međutim, Vlada je više puta bio na lečenju u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici. Odatle je Boban uspeo da ga izvuče pre dva meseca na ličnu inicijativu. Rekao mi je da mu je bilo mnogo žao brata. Rekao mi je da je Vlada pobegao pre nekog vremena iz bolnice i da su ga našli u nekoj njivi. Boban je zapravo želeo da ga vrati kući, potpisao je da ga puste na lični zahtev. Potpisao je svoju smrt - poverava se Marina.

Ona kaže da se šokirala kada je čula da se desilo ubistvo, i da je Vlada sekirom s leđa ubio starijeg brata.

- Kada sam ja stigla cela ulica je bila puna policije i forenzičara koji su radili uviđaj. Od komšija sam čula da je Vlada nakon ubistva izašao i pozvao rođenu tetku i da je rekao: "Ubio sam brata, ne idite tamo svuda je krv, zovite policiju" - rekla je Marina i dodala: "U šoku sam ne mogu da verujem".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading