OTAC UBIJENE KRISTINE O PONOVLJENOM SUĐENJU NJENOM UBICI: ''Prošlo je šest godina, a presude još nema!''
Facebook

Suđenje Milošu Srebriću za ubistvo radnice benzinske pumpe Kristine Kaplanović i ranjavanje radnika D. S. ponovo je počelo 31. marta. Kristinin otac na tom suđenju ostao je pri datom iskazu, a ne krije koliko mu je teško što sudski proces još nije okončan.

''KO JE MINISTAR POLICIJE KAD JE BIO OBJAVLJEN RAT MAFIJI?'' Belivuk i ''Mesar'' se plašili da će im Aleksandar Vulin konačno stati na put

On je informaciju da je Apelacioni sud vratio slučaj na ponovno suđenje saznao kada mu je to saopštila novinarka Telegrafa. Bio je u vidnom šoku, ističući da je "kod nas sve moguće", a sličnog stava je i sada kada je proces ponovo počeo.

''Odugovlači se unedogled. Prošlo je šest godina, a presude još nema. Više ne mogu da povežem šta i kako rade. Postalo je nepodnošljivo'', kaže Kristinin otac.

Kako kaže, nije mu jasna ni Srebrićeva priča da je njegovu ćerku ubio Stefan Rokvić, koji je ranije pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora jer nije prijavio krivično delo, kao ni njegova tvrdnja da je policiju i tužilaštvo lagao da ne poznaje Rokvića, ali da je "odlučio da prizna nakon što je video njegov iskaz o tom događaju".

''Jednom se privelo kraju i sad sve ispočetka... Ne znam šta ću da radim. Najverovatnije više neću da prisustvujem ročištima, naš advokat će da bude tamo'', dodaje otac.

Prvostepeno osuđen na 30 godina

Prvom prvostepenom presudom Srebrić je bio osuđen na kaznu zatvora od 30 godina, ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i naložio Višem sudu u Beogradu da ponovi suđenje.

Istom odlukom Apelacioni sud je potvrdio deo prvostepene presude kojom je Stefan Rokvić osuđen na kaznu kućnog zatvora od godinu dana uz elektronski nadzor zbog izvršenja krivičnog dela Neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca.

U obrazloženju odluke kojom je usvojena žalba Srebrićevog branioca, Apelacioni sud navodi da je bitno utvrditi kako je Srebrić bio obučen te večeri radi provere odbrane okrivljenog, kao i iskaza oštećenog D. S., koji je tom prilikom ranjen, a na kojim dokazima je u najvećem delu zasnovana prvostepena presuda.

Takođe, drugostepeni sud je ocenio da je nepotpuno utvrđeno kako je oštećeni D. S. zadobio povrede, kao i video snimci koje nisu veštačili veštaci odgovarajuće struke, kako bi svaka sumnja u pogledu takvih činjenica bila otklonjena.

Apelacioni sud je u obrazloženju naveo da je neophodna i rekonstrukcija događaja, odnosno da se stvore uslovi kao u vreme izvršenja ovog krivičnog dela, da bi se na nesumnjiv način utvrdile pozicije svih lica koja su bila prisutna kritičnom prilikom.

Takođe je naložio da se sudski veštak izjasni o zadobijenim povredama oštećenog D. S., te da se odredi sudsko veštačenje snimaka video kamere iz spisa.

Srebrić je, kako se sumnja, 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kaplanović, kada je ranjen i D. S.

Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda i krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pratite najnovije VESTI SA FORNTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading