UHAPŠENI PAŠENOZI NA MALTI Jedan krao a drugi prodavao mobilne telefone
Printscreen

Na suđenju inspektori Joseph Mercieca i Shamus Woods rekli su sudu kako je policija koja je istraživala krađu  veče količine ajfona iz radnje Msida, 28. februra uočila telefon sličan jednom od ukradenih uređaja koji se nudio za prodaju na internetu.

Policija je pokrenula istragu, te su se  predstavlli kao potencijalni kupaci. Oni su uhapsili Bratislava jer je prodavao telefon. Dalja istraga dovela je policiju do hapšenja Bratislavovog paše Veljka.

Bratislav, koji je prvi optuženi, priznao je krivicu za prodavanje ukradene robe te je osuđen na 9 meseci zatvora,  odnosno uslovno na 18 meseci.

Njegov paša Veljko  je zatim izveden pred sud, optužen da je provalio i ukrao pošiljku mobilnih telefona iz maloprodaje u Msidi 28 februra. Optužba za krađu takođe se smatra otežanom zbog velike vrednosti uređaja. Optužen je i za oštećenje prodavnice.

UHAPŠENI PAŠENOZI NA MALTI Jedan krao a drugi prodavao mobilne telefone

EPA/ STR

 

Veljko M.je takođe optužen da je pet dana prije toga upao u istu prodavnicu i ukrao ono što je na sudu opisano kao “znatna količina” vrhunskih mobilnih telefona, od kojih je nekoliko kasnije prodato trećim stranama.

Inspektorica Mercieca objasnila je da policija u početku nije mogla ući u trag optuženog jer nije imao stalnu adresu. Okrivljeni Veljko se na sudu nije mogao setiti svoje trenutne adrese na pitanje zamenika tužioca.

Nakon što je u nedjelju uhapšen, Bratislav je odveo policiju do stana optuženog, tvrdeći da je ukradeni telefon dobio od Veljka, kako bi ga prodao.

U Bratislavljevoj  kući pronađeni su i drugi mobilni telefoni koji su bili prijavljeni kao krađa, kao i drugi telefoni koji su zamijenjeni za ukradene uređaje.

Upitan kako se izjašnjava  na optužbe, Veljko je na sudu rekao da nije mogao da se izjasni jer se ne oseća dobro, navodeći da mu nije pružena medicinska pomoć. Izjašnjenje da nije kriv sud je uredno evidentirao.

U ovoj fazi nije podnesen zahtjev za kauciji.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading