BOKSER PREGOVARA O PRIZNANJU KRIVICE Optužen za jednu od najvećih zaplena kokaina
Printscreen

 

Kako prenosi "tradewindsnews.com", pregovori su priznati kao deo krivičnog postupka pred saveznim sudom u Bruklinu u Njujorku, gde se Goran Gogić suočava sa optužbama da je pomogao u prenošenju 19,9 tona kokaina na tri plovila u floti švajcarske kompanije MSC.

Ovaj portal je u februaru izvestio da se Gogić, 43-godišnji državljanin Crne Gore, izjasnio da nije kriv po optužbama koje mu se stavljaju na teret. Gogić, bivši bokser teške kategorije, optužen je u SAD za koordinaciju isporuka kokaina kontejnerskim brodovima.

BOKSER PREGOVARA O PRIZNANJU KRIVICE Optužen za jednu od najvećih zaplena kokaina

Fred Gray IV/U.S. Navy

 

Ukoliko bude osuđen, za Gogića je propisana obavezna minimalna kazna od deset godina zatvora do doživotne kazne.

Uz prevodioca, Gogić se 18. januara ove godine pojavio pred sudijom Verom Skenlon iz Okružnog suda SAD za istočni okrug Njujorka sa sedištem u Bruklinu, pokazuju sudski zapisnici.

Savezni agenti uhapsili su Gogića (43) 30. oktobra prošle godine dok se ukrcavao na let iz Majamija za Cirih, u akciji kojom je koordinirala američka specijalna agencija za borbu protiv trgovine drogom DEA.

BOKSER PREGOVARA O PRIZNANJU KRIVICE Optužen za jednu od najvećih zaplena kokaina

Fred Gray IV/U.S. Navy

 

Tužioci su tvrdili da je koordinirao sa članovima posade na komercijalnim brodovima koji se koriste za transport droge, sa trgovcima narkoticima u Kolumbiji koji su nabavili kokain, ali i sa operaterima glisera koji su ga dopremali kontejnerskim brodovima u Južnoj Americi. Takođe, i sa ljudima u evropskim lukama koji su čekali da prime kokain kada je stigao na odredište.

Američke vlasti su tvrdile da nije bio nižerangirani švercer droge u navodnoj zaveri, već "visoko profilisani trgovac narkoticima“ za balkanske kartele.

Gogića terete za šverc oko 18 tona kokaina koji je otkriven na brodu MSC "Gajan" u junu 2019. godine u Filadelfiji, što se smatra jednom od najvećih zapljena droge u istoriji SAD.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading