NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA BRATOUBISTVO U NIŠU Stiglo obimno veštačenje Zavoda za sudsku medicinu
Foto: Alo ilustracija M.J.

Bratoubistvo koje se desilo u noći između 5. i 6. maja u niškom naselju Donji Komren, kada je, kako se sumnja, Milan Grujić (43) ubio brata Sašu Grujića (52) još neće dobiti sudski epilog pošto su i Tužilaštvo i odbrana okrivljenog zatražili dodatno vreme kako bi razmotrili obimno dopunsko mišljenje veštaka Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, koje im je predato na današnjem ročištu.

BELIVUKOV SESTRIĆ ISKASAPIO DRUGA, DOBIO SAMO 10 GODINA ROBIJE Sramna presuda za zločin na Novom Beogradu!

Duži rok posebno je zatražila odbrana okriviljenog pa je sledeće ročište zakazano za 15. januara. Veštaci Zavoda za sudsku medicinu na tom ročištu odgovaraće na pitanja odbrane i tužilaštva i obrazložiti svoje navode iz dopunskog veštačenja, javlja Telegraf.rs.

Optužnicom Višeg javnog tužioca u Nišu, Milan Grujić se tereti da je brata udario prvo pesnicom u glavu, da ga je šutirao, a kada je pao udavio ga šakama. Onda ga je presvukao i obukao mu odeću za sahranu, a posle toga pozvao Hitnu pomoć i prijavio prirodnu smrt.

NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA BRATOUBISTVO U NIŠU Stiglo obimno veštačenje Zavoda za sudsku medicinu

Milan Grujić/Foto: Facebook

 

Mrtvozornik je videviši modricu ispod oka obavestio policiju, pa je po nalogu tužilaštva urađena obdukcija koja je pokazala da je smrt nasilna i da je Saša zadavljen stezanjem vrata, pa je Milan uhapšen posle zločina i zadržan u policiji.

Prema optužnici koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Nišu zločin se odigrao u toku noći između 5. i 6.maja 2022. godine, u vremenskom periodu od 21 do 3.30 časova u porodičnoj kući u kojoj su braća živela sama.

Okrivljeni Milan Grujić negirao je pred sudom do sada uporno negirao ubistvo i isticao da je njegov brat preminuo prirodnom smrću jer je pao nakon što je popio više tableta bensedina s obzirom da je bio pod psihijatrijskom terapijom.

„Kada sam oko 3,30 časova ustao da pogledam kako je Saša, zatekao sam ga sa zatvorenim očima, nije disao, bio je bled, a ispod očiju je pomodreo. Uplašio sam se, počeo sam da ga drmusam, da ga šamaram, probao sam da mu dam veštačko disanje, masirao sam mu srce, ali već je bio mrtav.

Uplašio sam se i pozvao komšiju koji je u toku popodneva bio kod nas“, govorio je Milan.

Priznao je da je sa bratom ima nesuglasice, ali da su u načelu bili u korektnom odnosu.

Milan je optužen da je ubistvo počinio u stanju “bitno smanjene uračunljivosti”.

Obdukcijom je utvrđeno da je Saša zadobio višestruke povrede glave vrata i lica, od krvnih podliva i oguljotina, pa do preloma roga grkljanske hrskavice.

Grujić je optužen da je učinio krivično delo ubistvo iz čl. 113. Krivičnog zakonika za koje je propisana kazna zatvora od pet do 15 godina.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading