BELIVUKOV SESTRIĆ ISKASAPIO DRUGA, DOBIO SAMO 10 GODINA ROBIJE Sramna presuda za zločin na Novom Beogradu!
Alo.rs

Bruka i sramota! Damir Ibrahimović (20), sestrić Veljka Belivuka, koji je ubo nožem direktno u srce svog najboljeg druga Ivana Trifunovića (22) posle novogodišnje žurke, osuđen je na svega deset godina zatvora! Otac žrtve otkrio je za Alo! šokantne reči kojima je Ibrahimović priznao da je izbo njegovog sina, iako je to kasnije negirao na suđenjima!

Ibrahimović se teretio pred Višim sudom u Beogradu da je 14. januara 2020. posle žurke za doček Srpske nove godine zario nož u srce svom najboljem drugu nasred ulice, a zatim mu vikao „da izdrži“ na putu do bolnice. Da tragedija bude veća, u trenutku dok je mladić ležao u krvi naišao je žrtvin otac, a za to vreme Ibrahimović im je pomagao kao da nema veze s napadom.

Pokušao da napakuje
zločin nekom trećem

Damir Ibrahimović je u svom iznošenju odbrane negirao krivično delo i više se bazirao na navodne poroke žrtve. Zatim je istakao da je njega izbo „neko treći“.

- Dok sam se kretao prema zgradi kolima, u daljini sam video dve osobe. Kroz prozor sam prepoznao Ivanov glas. Izašao sam iz vozila, a on mi je rekao: „Napada me, napada me! Ovaj me juri!“. Počeo je da trči ka toj drugoj osobi, krenuo sam za njim i vikao „stani“, a posle deset metara se srušio. Prišao sam mu i video da je krvav. Tada je naišao i njegov otac, pa smo ga zajedno odvezli u Urgentni centar, gde je preminuo - ispričao je Ibrahimović.

 

Tužilaštvo je za Ibrahimovića, koji se inače branio sa slobode, tražilo kaznu od 15 godina, naglasivši da u njegovom slučaju ne postoje olakšavajuće okolnosti jer nije pokazao kajanje nijednog trenutka, niti je priznao krivično delo.

Uprkos tome, Ibrahimović je osuđen na svega 10 godina zatvora, što je izazvalo šok kod porodice pokojnog Ivana Trifunovića. 

BELIVUKOV SESTRIĆ ISKASAPIO DRUGA, DOBIO SAMO 10 GODINA ROBIJE Sramna presuda za zločin na Novom Beogradu!

Foto: Alo.rs

 

-  Šta da kažem, da je osuđen i na 100 godina, mi ne možemo da ga vratimo! Sudstvo je donelo takvu odluku, mi tu ne možemo ništa da utičemo. Malo je za ovo delo koje je učinio! Ovo treba da izađe u javnost da se ovako nešto nikome drugom ne desi ono što se nama desilo. Bog je sa nama i ostaće celog života. Ja sam se nadao većoj kazni, a šta da kažem, mi ćemo da trpimo, supruge, ćerke i ja. Samo kako reći unucima... Oni znaju da njega nema, da je na nebu i da ih čuva sve troje - kazao je ogorčeni otac žrtve Dragiša Trifunović, osvrnuvši se na to što na izricanju presude nije prisustvovao Ibrahimović, već njegov advokat:

- Sigurno da ćemo da se žalimo na presudu, ali to je dokaz kakav je on čim se nije pojavio na sudu na izricanju presude! To je dokaz da nema hrabrosti da se pojavi, da stane pred sud i da kaže da nije to uradio. Da kaže nisam kriv, nisam to uradio, eto to je dokaz koliko je on siguran u sebe - kazao je on. Inače, Dragiša za Alo! je potvrdio da je kobnog trenutka kada je sreo sina u krvi Ibrahimović gotovo priznao zločin:

- Ivan je mene šutnuo, a ja sam njega posekao čašom! Drži ga za ranu, jak je on, izdržaće - kazao je tada navodno hladnokrvno Ibrahimović.

Advokat: Nije pokazao
ljudskost ni kajanje

Punomoćnica porodice Slavka Babić istakla je da su nezadovoljni presudom, naglasivši da je reč o ubistvu najboljeg druga sa kojim se osuđeni družio od vrtića.

- Više tužilaštvo će se svakako žaliti na visinu izrečene kazne. Smatramo da je kazna mogla da bude i viša, imajući u vidu da se Ibrahimović nijednog trenutka nije pokajao niti pokazao ijedan ljudski gest prilikom suđenja. Sud je imao u vidu njegovu raniju neosuđivanost i da je bio mlađe punoletno lice - kazala je ona i dodala šta joj je zapravo najviše smetalo:

-  Nakon završene istrage, Više tužilaštvo prekvalifikovalo je krivično delo iz teškog ubistva u obično ubistvo, te stoga je zaprećena kazna od pet do 15 godina, i onda je ova kazna od 10 godina neki zakonski standard za izvršenje ovakvog krivičnog dela u ovakvim uslovima - kazala je ona.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading