JEZIV PRIZOR U MIRIJEVU GDE JE BILA ZATOČENA DEVOJČICA Stan ''oca iz pakla'' poput scene iz horor filma!
Foto: Alo/Foto: Nikola Todorović

Stanari ove zgrade prestravljeni su jer je Urošev stan, koji je pun smeća i buđavih ostataka hrane, postao leglo zaraze i strahuju da će im se odatle razmileti crvi.

PIJANA VREĐALA MAJKU I PRETILA JOJ Uhapšena žena u Obenovcu zbog nasilja u porodci  

Pored stana ne može da se prođe od smarad

Sredovečni muškarac koji živi u ovoj zgradi požalio nam se juče da pored Uroševog stana ne može da se prođe od smrada, u šta su se uverili i reporteri Informera.

''Policija je 24. marta pronašla jadno dete u tom stanu u gomili đubreta i razbacanih stvari, među ostacima buđave hrane. Ja sam pre nekoliko meseci kao podstanar došao u ovu zgradu i zaista nisam znao da Uroš ima ćerku, a kamoli da je godinama drži zatočenu.

Pričao sam sa komšijama prethodnih dana i saznao sam da više od pola stanara zgrade zaista nije znalo za to dete'', priča naš sagovornik, koji nije želeo da mu objavimo ime.

Kako je dodao, policija je 24. marta zapečatila Pašajlićev stan i od tada niko ne sme da uđe u njega. Međutim, nešto u tom stanu danima truli i sve više zaudara.

''Ko zna šta je sve tamo ostalo... Plašim se da će crvi početi da nam gmižu po zgradi ako neko uskoro ne uradi nešto po tom pitanju. Koliko sam čuo, vlasnica stana, koja je Pašajliću pre više godina iznajmila tu nekretninu, ne živi u Srbiji. Čak i da je tu, ne bi smela da uđe jer je stan zapečaćen.

Ko će da se pobrine za to smeće i za tu hranu koja truli unutra? Sećam se da je pre nekoliko godina slična situacija bila na Karaburmi i da su ljudi bili očajni jer je stan pun đubreta godinama bio zapečaćen, a gamad se razmilela po celoj zgradi'', jada se naš sagovornik.

Komšije nisu znale da u zgradi stanuje zatočena devojčica

Njegov prvi komšija ogorčen je i zbog toga što deo javnosti njih osuđuje što nisu znali da im je u zgradi bila zatočena devojčica.

''Jedan naš komšija koji je znao za malu Lanu ispričao mi je da je najmanje tri puta zvao policiju jer je iz Uroševog stana čuo plač. Međutim, policajci nikada nisu ušli u stan zato što je bio zaključan, a pravdali su se da ne smeju da obiju vrata bez sudskog naloga.

Sada čujem kako i neki socijalni radnici krive nas u medijima da smo znali, a ćutali, što nije tačno! Najlakše im je da za njihov nemar optuže nekog drugog. Pašajlić će svakako u zatvor, ali mora se utvrditi i odgovornost institucija, koje su očigledno zakazale'', kazao je stanar ove zgrade.

Zaostala u razvoju

Podsetimo, za horor u Mirijevu saznalo se nakon što se Uroševa ljubavnica 24. marta pojavila u policiji i prijavila da ju je on pretukao u njenom stanu u Krnjači. Tada je otkrila i da Pašajlić godinama drži ćerku zatočenu u stanu u Mirijevu.

Policajci su pronašli malu Lanu u kadi, neuhranjenu i prestravljenu, pa je devojčica odmah prebačena u bolnicu. Zbog višegodišnjeg izgladnjivanja i zanemarivanja zaostala je u razvoju i tek se privikava na čvrstu hranu.

Stručnjaci procenjuju da će biti potrebne godine rehabilitacije da se ona psihički i fizički oporavi. M. S.

Institucije i svedoci pozvani na odgovornost

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da ispita ima li propusta u radu institucija u vezi sa jezivim zapuštanjem i zlostavljanjem male Lane.

Najpre, utvrdiće se odgovornost Centra za socijalni rad, ali i službi zaduženih za obrazovanje i medicinsku brigu nesrećnog deteta, s obzirom na to da mala Lana nije bila upisana ni u vrtić, niti u školu, a preskočila je i niz redovnih lekarskih pregleda i vakcinacija.

Pored toga, potrebno je utvrditi i da li je vlasnik stana koji je Uroš Pašajlić godinama iznajmljivao znao u kojim uslovima on drži dete. Istragom će se utvrditi i ko je sve od Uroševih poznanika ili ljubavnica znao kako on postupa sa ćerkom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading