ŠEST SRBA UHAPŠENO U NEMAČKOJ Jedan od njih se smejao dok su mu stavljali lisice na ruke
EPA

 

Istražitelji su uhvatili nasmejanog lopova (27) i njegovog sunarodnika (32) u sredu uveče, kada je jedan vozač alarmirao policiju, pišu tamošnji mediji.

On je oko 20 časova video dvojicu Srbina kako beže iz automobila sa aktiviranim alarmnim sistemom i krenuo je za njihovim automobilom "opel astrom", koji su koristili za bekstvo.

Policija je ubrzo zaustavila automobil.

Pronađen je alat od tri provale automobila u neposrednoj blizini: rotacioni čekići, akumulatorski šrafcigeri, ubodna testera, mokri suvi usisivač, pumpa za vodu i drugi električni alati.

Smejao se prilikom hapšenja

Obojica su uhapšeni. Jedan od njih je, što je zabeleženo i fotografijom, bio veoma raspoložen. On se smejao, a na fotografiji koju su objavili nemački mediji, izgleda kao i da je pozirao sa lisicama na rukama.

Kradljivci automobila morali su da daju svoj DNK, kako bi se mogli uporediti sa tragovima drugih provala.

Isto važi i za muškarce koje su istražitelji uhvatili skoro dva sata kasnije kako provaljuju u kamion u sporednoj ulici u Kopeniku.

U pitanju su takođe Srbi između 40 i 46 godina, koji su pokušali da pobegnu automobilom sa svojim plenom.

I u ovom slučaju su ukradena roba i automobil oduzeti i naručeni su DNK brisevi. Prema navodima policije, svi uhapšeni bi trebalo da budu privedeni sudiji za prekršaje.

Još uvek nije poznato da li su svi uhapšeni muškarci organizovani serijski razbojnici, to jest da li su međusobno sarađivali.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

Komentari (0)

Loading