silovanje
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock/ilustracija

Trinaestogodišnju učenicu sedmog razreda osnovne škole u Surčinu silovao je petnaestogodišnjak iz odeljenja sa još dva dečaka, tvrdi majka ove devojčice, koja je slučaj prijavila školi i policiji. Majka je otkrila da su njenoj ćerki pretili da će prvo raskomadati njenu porodicu, a devojčica je nakon tog događaja provela na psihijatriji 20 dana. Užasan događaj desio se u januaru, ali je uplašena devojčica sve vreme ćutala. Majka je saznala za sve te užase tako što je uključila njen telefon i dopisivala se u ćerkino ime s drugaricama.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu za Alo! je potvrdilo da je majka D. N. ovaj slučaj prijavila policiji.

- Policija je obavestila odeljenje za maloletnike Višeg javnog tužilaštva 22. marta. Prijavljeni događaj je od pre tri meseca. Naloženo je policiji da izvrši provere, da maloletnog A. B., rođenog 2008. godine, sasluša u svojstvu osumnjičenog, kao i da ispita devojčicu takođe, koja je u vreme događaja imala 13 godina (dete), pa da podnese krivičnu prijavu redovnim putem za krivično delo obljuba sa detetom, i da se prijava prosledi redovnim putem nadležnom tužilaštvu, što je i urađeno - potvrđeno je u VJT. Dečak A. B. je saslušan u policiji, nije priveden jer se sve još proverava, s obzirom na to da je proteklo vreme od kada se to desilo.

U Centru za socijalni rad u Surčinu je slučaj otvoren i u postupku je, ali zbog poverljivosti i zaštite podataka o tome nisu mogli da govore.

Prema rečima majke, osumnjičeni dečak iz ćerkinog odeljenja saslušan je 24. marta u policiji, dok za njegova dva druga ne zna da li su pronađeni i saslušani.

HOROR U SURČINU Devojčicu silovao drug iz škole, završila na psihijatriji: Pretili joj komadanjem roditelja!

FOTO Instagram/printskrin

- Prvo su joj pretili da će ubiti mene, a druga ucena je bila da će joj ubiti celu porodicu. Pretili su joj da će nas seckati delić po delić, da će nas raskomadati, pa nije ni čudo što se plašila da priča o tome - ispričala je ona, i dodala da su njenu ćerku ti dečaci maltretirali više puta.

Kako je D. N. napisala u svom obraćanju na jednoj od Instagram stranica, devojčica je i dalje loše.

„Ima noćne more, kada idemo u šetnju, dobija napade anksioznosti, moja ćerka pati. Ona ne može to psihički da podnese... Dete nam je na lekovima... Od 24 časa muž i ja spavamo po sat vremena“, rekla je D. N., i dodala da se nada da će vinovnici biti kažnjeni i da neće proći nekažnjeno.

Dečak će biti prebačen u drugi razred

Direktor škole „22. oktobar“ u Surčinu Milan Luković rekao je za Alo! da je protiv dečaka pokrenut disciplinski postupak koji traje mesec dana i onda će se odlučiti šta dalje.

- Prema protokolu, on će biti prebačen u drugo odeljenje kao jedna od mera da ga učenica, ukoliko krene da pohađa uživo nastavu, ne sreće u učionici. Istraga je i dalje u toku, a mi se trudimo da uradimo sve ono što mi kao škola možemo - rekao je on, i dodao da su u redovnom kontaktu s majkom koja im se povodom ovog slučaja obratila 21. marta.

- Majka je prijavila da je saznala da je njenu ćerku zlostavljao drug iz razreda s kojim je devojčica bila u nekoj emotivnoj vezi - kaže direktor, i dodaje da se u medijima i na društvenim mrežama prenose razne informacije, ali da oni kao škola mogu da govore samo o onome što je zvanično rečeno.

- Do sada smo imali tri susreta sa roditeljima dečaka i dva susreta s majkom devojčice - rekao nam je direktor, i dodao da je školi prijavljen samo taj jedan dečak, da o drugoj dvojici nemaju saznanja. Dečak je stariji od svojih drugova iz odeljenja jer je ponavljao šesti razred i zbog problematičnog ponašanja ima trojku iz vladanja, dodao je direktor.

- Istraga je u toku. Učenica ne dolazi u školu prema preporuci lekara. Ona dobija sav potreban materijal za učenje i pohađa nastavu onlajn. Zasad je to možda najbolje rešenje jer devojčica i dalje ima zdravstvenih problema - istakao je direktor škole.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading