ČEKA SE PODIZANJE OPTUŽNICE Istraga u Kruševcu zbog prodaje ćerke (13)
Foto: RTV Kruševac

Istražni postupak nakon hapšenja „kupca“ i „prodavca“ tinejdžerke iz Brusa je u toku. Članom 388 Krivičnog zakona, za čije su kršenje osumnjičeni D.J. i B.S. u slučaju trgovine maloletnog lica, zaprećena kazna zatvora je najmanje pet, a najviše 12 godina.

- Postupak se vodi protiv D.J. i B.S. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima iz čl.388 st.3 u vezi st.1 KZ-navodi za „Novosti“ dr Bratislav Petrović, javni tužilac,dodajući da će se „po završetku istrage doneti odluka o podizanju optužnice“.

Osumnjičeni „dvojac“ uhašen je u prvim danima marta.

Od siline udarca poginuo na licu mesta, njegova ćerka u teškom stanju prevezena u bolnicu - Alo.rs

Kako saznajemo, sumnja se da je za 3.000 evra, B.S.iz Bojnika „kupio“ za svog sina, M.S.(14), ćerku D.J.(44) iz Brusa. Devojčica je pod brigom Centra za socijalni rad u Brusu, a kod strica je nađena nakon što je uspela da pobegne posle hapšenja svog oca i nesuđenog svekra.

- Maloletna devojčica nije bila zadovoljna razvojem događaja,pa je pobegla u naselje gde je živela, a kada je policija pokušala da dođe do nje, nije bilo razgovora, da bi u međuvremenu došlo do komunikacije - navodi izvor „Novosti“. - Sa dečkom M.S.(14) videla je svoju budućnost, a u Brusu osim u okviru svog okruženja nije imala mnogo kontakata.

Poslednje sumnje u pokušaj trgovine ljudima ukazuju da praksa ugovaranja malolentičkih brakova, na žalost, nije do kraja iskorenjena.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading