UŠAO MI JE U KUĆU I REKAO: "MOJI PRIJATELJI SU MRTVI" Ispovest žene čiju je pomoć tražio Mane Knežević posle nesreće na Dunavu!
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Mane Knežević (37), koji je uspeo da dopliva do obale nakon prevrtanja čamca na Dunavu kod Ade Huje, a u kojem je bio s trojicom prijatelja za kojima se četvrti dan traga, pomoć je potražio u kući žene J. M., koja je opisala jezivu scenu.   

Ona je izjavila za medije da je bila šokirana kada je videla Kneževića u dnevnoj sobi.

UŠAO MI JE U KUĆU I REKAO:

Masanori Jošida

 

- Gledala sam televiziju, a zbog reklama sam otišla na drugi sprat da vidim svoju decu. U povratku sam videla da su vrata otvorena, a ubrzo sam se potpuno šokirala. Čovek je stajao pred vratima ogrnut mojim jorganom. Tresao se - počela je priču ona.

UŠAO MI JE U KUĆU I REKAO:

Mane Knežević/Foto: Društvene mreže/Printscreen

 

Kaže je da je potom počela da viče i da nepoznatog muškaraca ispituje kako je uspeo da uđe u njen dom.

- Vikala sam: „Kako si ušao, kako si ušao?!“, a on je samo stajao i tresao se. Bio je bled, pomislila sam da je narkoman - navodi žena.

Potom je, objašnjava, otišla kod sina i snaje i pozvala ih u pomoć.

- Sin je odmah sišao dole i počeo da ga ispituje ko je, šta radi kod nas i bukvalno ga je isterao napolje. Stavili smo ga ispred kapije i pozvali policiju, a on je u jednom trenutku rekao: „Policija, policija!“. Ubrzo je, kada je malo došao sebi, rekao: „Moji prijatelji su mrtvi, utopili su se“ - objašnjava kako je tekla situacija u subotu uveče.

UŠAO MI JE U KUĆU I REKAO:

Foto: Faceboo

 

Policija je po pozivu brzo došla, a potom obavila identifikaciju Kneževića.

- Proverili su njegovu dokumentaciju, a zatim i da li postoje prijatelji pod tim identitetom. On je zatim kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar. Scena koju sam zatekla te večeri bila je jeziva. I dalje ne mogu da se povratim od šoka - zaključuje ona.

Nenad Periš: Sada je
svaki sekund kao godina

Nesreća na Dunavu otvorila je rane Nenadu Perišu iz Splita, ocu Mateja Periša, koji je pronađen mrtav gotovo na istom mestu.

UŠAO MI JE U KUĆU I REKAO:

Alo! Ilustracija /J.V.

 

- Čuo sam strašnu vest. Saosećam s porodicama i prijateljima nestalih. Zajedno sam s njima u molitvama. Predstoji im vreme iščekivanja, kada je svaka sekunda kao godina. Treba se iskreno nadati i verovati u pozitivan ishod, uprkos slutnjama koje odnose dah i san. Iskreno se molim Bogu za srećne vesti - rekao je Nenad.

Podsetimo, njegov sin nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine, posle proslave nove godine u klubu „Gotik“ u Beogradu. Pronađen je mrtav posle pet meseci potrage - 18. maja 2022. godine. 

Podsetimo, od subote uveče, 18. marta, policija traga za Nenadom Trivkovićem (38), Milošem Markovićem (37) i Milanom Nikolićem (36), kojima se čamac tipa „Tri princeze“ prevrnuo na Dunavu u 22 časa, nakon što su roštiljali na Beloj steni. Sumnja se da su se prevrnuli zbog jakog vetra i velikih talasa. Do obale je doplivao samo Knežević, i to držeći se za plutu. U potragu su uključene sve raspoložive snage policije, a u pomoć su im pristigli i drugovi nestalih iz Pančeva. Tokom potrage pronađeni su ranac, pojas za spasavanje, delovi čamca kojim su prijatelji plovili, kao i delovi garderobe i dokumenta jednog od nestalih.

Prsluk za spasavanje
podelio s drugarima

Nestali Nenad Trivković navodno je skinuo svoj zaštitni prsluk u trenutku nesreće i podelio ga s dvojicom prijatelja.

- On nije bio baš dobar plivač i zato je uvek sa sobom nosio prsluk za spasavanje, koji je herojski podelio s drugarima - kaže izvor.  

Nađeno u akciji

- ranac

- pojas za spasavanje

- delovi čamca

- garderoba

- dokumenta

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading