PRODALI MU BITKOIN, PA MU OTELI NOVAC I AJFON Podignuta optužnica protiv četvorice razbojnika
Alo!/M. Š.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 15 godina.

ZASTRAŠUJUĆA ISPOVEST SRBINA O ROBIJANJU U AUSTRIJI ''Išao sam u pljačke da bih vratio kockarske dugove; zelenaši mi i sad dišu za vratom!''

- Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni po prethodnom dogovoru sa umišljajem zajednički izvršili krivično delo, tako što je Bojan G. 29. novembra pozvao oštećenog A. Đ. mobilnim telefonom, traživši da on proda oštećenom bitkoin u vrednosti od 13.000 američkih dolara - navode u saopštenju iz VJT.

- Potom je sa ostalim okrivljenima dogovorio kako će da ga “odrade”, oduzmu mu novac i podele ga na četiri jednaka dela. Sutradan je Branko S. sa istog broja i mobilnog telefona poslao poruku oštećenom da se nalazi ispred tržnog centra "Galerija" kod ulaza 2, pa je oštećeni izašao iz tržnog centra i seo u automobil sa lažnim registarskim oznakama, u kojem je na vozačkom mestu sedeo Branko S, a na zadnjem sedištu Miloš B, dok ih je drugom vozilu na parkingu iza Beogradskog sajma čekao Marko M.

Pošto je Bojan S. krenuo da vozi, Miloš B. je sa zadnjeg sedišta uhvatio oštećenog za vrat i počeo da ga davi, udarajući ga po glavi, a potom su mu se obojica obratila rečima “daj pare, ubićemo te”.

Oštećeni im je predao novac u iznosu od 17.500 evra i mobilni telefon marke “Iphone 12 pro max”, nakon čega su ga okrivljeni izgurali iz vozila u pokretu. A. Đ. je pao na kolovoz, a okrivljeni su se odvezli.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading