ČETVORICA SRBA OPELJEŠILA ZLATARU ZA 24 ROLEKSA Filmska pljačka "Pink Pantera" u Atini
Tanjug/Ap

- Kao članovi grupe koja upala u radnju u centru grada identifikovano je ukupno pet osoba, a uhapšeni su jedan Srbin i Grk protiv koji se terete za organizovani kriminal, razbojništvo, tešku krađu u saučesništvu kao i za kršenje zakona o oružju - piše grčki medij Protothema.

Kako navode, deo bande je bio muškarac S.P. (63) koji se pretvarao da je mušterija kako bi pomogao svojim saučesnicima da provale u prodavnicu.

Evo šta je ranjeni Užičanin otkrio policiji! - Alo.rs

 

- Organizacija je bila strukturisana u okviru transnacionalnih kriminalnih grupa i organizacija balkanskog organizovanog kriminala, među kojima istaknuto mesto zauzimaju Pink Panteri. Karakteristično je da je srpski vođa grupe uhapšen zbog razbojništva koje je počinio 2017. godine u zlatari u Švajcarskoj, ali i zbog učešća u pljački zlatare 2016. godine u Sloveniji - navodi grčki medij.

Kako je utvrđeno, pripadnici navedene grupe su nabavili neophodnu opremu, a to su puške, čekić, i maske i zajedno su odlučili da počine razbojništvo u zlatari kao i krađu motora koji su korišćeni prilikom izvođenja pljačke.

- Kako bi otežali lociranje i povezivanje sa krivičnim delima, trojica Srba, ušli su na teritoriju Grčke i tamo boravili za vreme razbojništva, a napustili su je neposredno nakon izvršenja. Osim toga, boravili su u kratkoročnom iznajmljenom stanu u Atini na nekoliko dana, koji je korišćen kao „baza“ za članove organizacije - navodi se.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading