UMESTO DESET OSAM GODINA ZATVORA: Apelacija smanjila kaznu novosadskom doktoru osuđenom za pokušaj obljube deteta
Foto: Alo/RINA

Tako je odlučio Apelacioni sud u Novom Sadu, koji je odlučujući po žalbama, preinačio presudu, oglasio ga krivim i osudio na osmogodišnju kaznu zatvora, a uračunava se i vreme provedeno u pritvoru.

Doktor je u prethodnom, ponovljenom postupku, 8. jula 2022. godine bio osuđen na deset godina zatvora, ali je Apelacija ovu presudu preinačila, na osam. Naime, Š.T. je pre toga, krajem juna 2021. bio oglašen krivim i bila mu je izrečena presuda od sedam godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i naložio da se u ponovljenom postupku sasluša i devojčica, što je i učinjeno.

U ponovljenom postupku pred sudskim većem kojim je prredsedavala sudija Ivana Josifović, saslušana je maloletna oštećena, te je sud utvrdio nove činjenice koje nisu bile poznate ranije, a koje je sud cenio kao otežavajuće okolnosti.

Tokom krivičnog postupka, zamenik Višeg javnog tužilaštva je ostao kod pravne kvalifikacije iz optužnice od 1. septembra 2020. godine kojom se okrivljeni tereti za krivično delo pokušaj obljube sa detetom.

Poznati lekar sudske medicine uhapšen je 5. marta 2020. pod sumnjom da je u više navrata, od marta 2018. do februara 2020. godine primoravao devojčicu da ga dodiruje po intimnim delovima tela i navodno joj je za to davao novac.

O onome što joj se dešavalo, devojčica je zapisivala u svom ličnom dnevniku, u kojem je, između ostalog, napisala da “ide kod starijeg čike, i da joj on zauzvrat daje novac”. U jednoj od prostorija novosadske osmoletke koju devojčica pohađa, slučajno ga je pronašla drugarica koja je iz radoznalosti pročitala nekoliko strana, i tako se sve otkrilo. Slučaj seksualnog zlostavljanja tada dvanaestogodišnjakinje, policiji je prijavio Centar za socijalni rad u Novom Sadu, čiji su stručnjaci obavili razgovor sa devojčicom.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading