MISTERIJA VEZANOG LEŠA PRONAĐENOG U DUNAVU Sumnja se da je muškarac žrtva ubistva, ribar bio u šoku kad je zatekao jezivi prizor!
Foto: MUP Srbije

''Telo je pronašao meštanin, tačnije ribar, koji se u subotu oko 13.30 sati slučajno zatekao u rukavcu Dunava između Starih Banovaca i Belegiša. Naime, on je video da nešto leži nasukano na obalu, a kada se približio ugledao je telo i šokirao se. Prizor koji je ugledao nimalo nije bio prijatan'', kaže izvor iz istrage i dodaje:

HOROR KOD APATINA U kanalu pronađen leš! Sumnja se da je reč o ženi koju su kamere snimile dok ide ka Dunavu!

U lošem stanju

- Odmah je pozvao policiju, a patrola je ubrzo došla. Međutim, telo je bilo u poodmakloj fazi raspadanja i u izuzetno lošem stanju, toliko da se na prvi pogled nije moglo utvrditi ni da li je u pitanju mušakarac ili žena. Ali, sudeći po odeći i satu koji je bio na ruci, pretpostavlja se da je ipak reč o muškoj osobi.

Naš izvor kaže da je telo poslato na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu, kako bi se utvrdilo koliko dugo je osoba mrtva, koliko dugo je u vodi, kao i kako je nastradala - da li utapanjem ili je mrtva bačena u vodu.

''To što su na telu bile vezane i ruke i noge upućuje na to da je muškarac žrtva zločina. Malo je neobično da neko sam sebi veže noge i ruke i tako skoči u reku. Ovde je najverovatnije reč o zločinu, ali poslednju reč daće stručnjaci koji će obaviti obdukciju'', objašnjava sagovornik iz istrage i dodaje da će se sa tela uzeti i DNK.

''Verovatno će se DNK trag utopljenika upoređivati sa biološkim tragovima nestalih osoba koji se nalaze u bazi MUP, ne bi li se utvrdilo o kome je reč. Takođe, policija proverava i spisak nestalih osoba'', kaže sagovornik.

Okolne zemlje

Prema njegovim rečima, nije isključeno ni da je ova osoba nastradala van granica Srbije.

''Moguće i da je telo doplutalo iz neke od okolnih zemalja kroz koje protiče Dunav. Ukoliko se utvrdi da nastradala osoba nije iz Srbije, verovatno će nadležni obavestiti i kolege iz regiona. Za sada se ništa ne zna, a očekuje se da će misterija uskoro biti razrešena'', dodao je on.

Nije prvi put

Telo bez glave kod Kostolca

Ovo nije prvi put da Dunav izbaci unakaženo telo. Naime, muški leš bez glave i nogu nađen je početkom marta 2022. godine kod Kostolca, kod crpne stanice u delu nazvanom Pepelište, nedaleko od elektrane.

''Iz vode su isplivali donji ekstremiteti i mali deo trupa. Telo je bilo u fazi raspadanja i u prvom momentu se nije mogao utvrditi ni pol, ali je definitivno, zbog dužine i debljine nogu, utvrđeno da je reč o muškarcu '', podsetio je naš sagovornik:

''Leš je bio gotovo presečen napola, bez glave i trupa. Međutim, to ne mora da znači da je čovek isekao telo. Dok je plutalo, mogao ga je iseći brod, a pošto je dugo u vodi, mogle su i ribe da pojedu i oštete telo. Istragom je utvrđeno da je telo doplutalo iz Hrvatske, ali o kome je tačno reč nije navedeno'', podseća naš izvor.

Betonske cipele

Kriminalca živog bacili u Savu

Slučaj Džemsija Demirija (34) iz Bujanovca, čiji je leš s betonskim blokovima oko nogu izbacila Sava u junu 2014, šokirao je sve, a dalja istraga utvrdila je da je on prvo kindapovan, a zatim svirepo ubijen.

''Demiri je tada poslednji put viđen kod Palate pravde, a utvrđeno je da ga je presreo auto iz kog je izašlo nekoliko maskiranih napadača, a zatim ga gepekovala. Bačen je živ u vodu sa ciglama vezanim oko nogu i selotejpom oko glave. Ubijeni je bio kriminalac sa brojnim krivičnim delima iza sebe, među kojima su dilovanje droge, krađe, ucene i podvođenje'', podseća naš izvor.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading