UROŠ SE OBESIO ZBOG TUGE, OTAC MU JE UMRO, MISLIO JE DA GA MAJKA NE ŽELI Pet godina od stravične tragedije u mestu Skela kod Obrenovca
Masanori Jošida

Nesrećni mališan obesio se u šupi u dvorištu porodične kuće, navodno jer je dugo patio zbog rasturene porodice.

- Uroš, kako su tada pričali oni koji su ga poznavali, verovatno nije mogao da prežali smrt oca Miroslava, koji je poginuo u udesu kada je on imao četiri godine. Potom mu se majka preudala, odselila u Bosnu i Hercegovinu - ispričao je ranije Milić Dragojlović, deda stradalog mališana.

 

Kako je objasnio mališan je bio dobar đak, drugi razred osnovne, nije imao nikakvih problema ni u školi, ni kod kuće, bio je veselo i radoznalo dete.

- Živeo je sa nama mi smo mu bili i zakonski staratelji, kao i njegovim sestrama. Ima tri sestre od kojih je jedna bliznakinja sa njim. Sestre su mu bile u Bosni kod majke i njegova bliznakinja je baš sutra trebalo da se vrati kući, ovde kod nas... Majka je za njih izvadila pasoše, pa su joj otišle u posetu, a upravo je vadila pasoš i za njega da joj i on ode u posetu - pričao je neutešni deda.

Šta je zajedničko svim ovim žrtvama porodičnog nasilja?! - Alo.rs

Dragojlović očiju crvenih od suza rekao je i da niko ni u snu nije mogao da pretpostavi da bi ovako nešto moglo da se desi.

- Ništa nije slutilo na tragediju, bio je veselo dete, evo gradio je kućicu za svog psa. Rekao nam je da ide kod druga da se igra kao što je to obično i činio i ništa nije slutilo na nesreću - objašnjavao je deda. 

Prema njegovim rečima mališan se obesio kanapom kojim vezujemo slamu.

- Kako se to desilo ni sam ne znam, kad smo videli da ga nema prijavili smo policiji, mislili smo da ga neko nije oteo ili da se nešto drugo desilo i onda kažu obesio se u šupi. Nisam mogao da verujem šta ljudi pričaju - rekao je deda i dodao da mu je tek kasnije prošlo kroz glavu da je mališan pre toga najverovatnije čuo kada se tu kod njih u Obrenovcu neki mladić obesio kaišem.

Jedna osoba lakše povređena u saobraćajnom udesu - Alo.rs

Dečak je sahranjen na lokalnom groblju pored svog oca Miroslava. Urošev kovčeg su od porodične kuće Dragojlovića do grobnog mesta nosili rođaci. Tužna povorka je tiho prošla kroz Skelu, dok su prolaznici u suzama odavali poštu tragično nastradalom dečaku.

Kad su spustili kovčeg u raku, zajecala je mališanova sestra bliznakinja, koju je držala za ruku rođaka i pomogla joj  da se, po običaju, "otkupi" od voljenog brata.

- Bato, ja tebi dajem ovaj mali, beli cvet, a ti meni ceo svet - ponovila je tri puta devojčica obilazeći oko bratovog groba.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading