DVE OTMICE ZA SAMO PET DANA Otkud pomisao momcima od 20 godina da kidnapuju ljude?!
Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

"Sloboda" mladića iz Novog Sada, po proceni otmičara, koštala je 200.000 evra, dok su "slobodu" mladića iz Kragujevca otmičari procenili na 1.200 evra.

Mediji su pitali Dobrivoja Radovanovića, kriminologa, kako tako mladim ljudima na pamet padaju ovakve kriminalne radnje.

TURSKA ROBA SUMNJIVOG POREKLA Na Gradini carinici i policija zaplenili 220 kilograma biljne materije nalik marihuani

''Priče o otmicama među decom do 20 godine postoje godinama unazad. Mladi se ugledaju na kriminalne klanove i samim tim počinju da ih oponašaju. Izvršavaju krivična dela kako bi se pričalo o njima, to se zovu imitacije u kriminalnom ponašanju'', kaže Radovanović.

On dalje ističe i da novac u ovim slučajevima nije toliki motiv.

DVE OTMICE ZA SAMO PET DANA Otkud pomisao momcima od 20 godina da kidnapuju ljude?!

null

 

 

Slava im bitnija od motiva

''Nije novac toliki motiv, više je to da mladići postanu poznati, da se šepure pred devojkama, da se o njima priča i piše, kao i da postanu ugledni u tim kriminalnim krugovima. U današnje vreme većina adolescenata je sklona tome'', dodaje on.

Srećom, budući da su otmičari mladi i "amateri", njihove akcije brzo su osujećene te su obe akcije rešene u roku od jednog dana.

Prvi ko se usudio da na ovakav način od mladića iz Sremske Kamenice iznudi novac, bila su četvorica Novosađana.

Radomir M. (20), Strahinja Bata Đ. (20), Borivoje G. (20) i maloletni mladić (17) u gluvo doba noći pozvali roditelje mladića i od njih tražili 200.000 evra.

Kako se sumnja, Radomir nesrećnog mladića poznaje od ranije, ali dugo ga je i tipovao. On je, prema našim nezvaničnim saznanjima, mladića sa kojim je bio na jednoj proslavi rođenandana, pozvao kako bi se našli, a potom sa trojicom svojih prijatelja ga strpao u gepek.

Radomir je, prema nezvaničnim saznanjima, predvodio celu otmicu, a automobil u kojem je pronađen mladić, vodi se na njega.

U svom paklenom planu, četvorica Novosađana nisu uspeli, roditelji otetog mladića su policiju pozvali oko 3.30 sati te prijavili otmicu svoga sina.

Policija je odmah reagovala, a otmičari su uhapšeni na novosadskoj deponiji. Automobil sa slovenačkim registarskim oznakama, bio je slupan, a dvojica otmičara ležala su na zemlji.

Iz automobila policija je izvukla predmete, ali i spasila mladića.

Mediji su ubrzo kontaktirali i majku mladića kojeg su Novosađani oteli, te je ona navela da su je otmičari zvali u gluvo doba noći, rekli da traže veliku svotu novca nakon čega se veza prekinula.

DVE OTMICE ZA SAMO PET DANA Otkud pomisao momcima od 20 godina da kidnapuju ljude?!

Instagram/192_rs

 

 

Otmica kod Kragujevca

Samo nekoliko dana nakon ove otmice, 8. februara, Aranđelovčanin D. P. prijavio je otmicu svog sina S. P.

Navodno, otmica se dogodila u jednom poslovnom objektu u mestu Grošnica nedaleko od Kragujevca.

Policija je na poziv zabrinutog oca odmah reagovala, te su lisice na ruke stavljene otmičarima - Marku A. (32), Luki S. (21) i Stefanu N. (23).

Prema prvim informacijama, oni su S. P. pozvali da izađe iz kladionice, te ga potom prinudili da uđe u automobil. Otmičari su mladića odvezli u nepoznatom pravcu.

Međutim, mediji su preneli informaciju da se otmica dogodila jer nesrećni mladić otmičarima nije vraćao dug. Navodno, on je pozajmio 200 evra, koje nije vraćao, te je zbog toga dug sa kamatom iznosio 1.200 evra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading