SRPSKI SPASILAČKI TIMOVI U AKCIJI U TURSKOJ Našim spasiocima u pronalaženju preživelih pomažu i italijanske kolege (FOTO)
Foto: Privatna arhiva/MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, koji su upućeni u Republiku Tursku kako bi pomogli u traganju i spasavanju preživelih u razornom zemljotresu, tokom današnjeg dana sa kolegama iz Italije ulažu maksimalne napore kako bi pomogli u traganju i spasavanju preživelih u razornom zemljotresu koji je pogodio ovu zemlju.

SRPSKI HEROJI U AKCIJI! Pomažu im Italijani

Srpski spasilački tim, sa 45 pripadnika zajedno sa opremom za spasavanje iz ruševina i vatrogasnim vozilima, angažovan je na saniranju posledica i spasavanju preživelih u Odabasi.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uputio je u republiku Tursku 45 vatrogasaca- spasilaca, sa službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.
Takođe, Srbija je u područja ugrožena zemljotresom poslala navalno vatrogasno vozilo, četiri kombi i četiri terenska vozila.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading