SUKOB MIGRANATA KOD SUBOTICE Dve osobe povređene iz vatrenog oružja
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

 

Povodom večerašnjeg incidenta u delu Hajdukova prema šumi i graničnom pojasu oglasio se načelnik Severnobačkog okruga.

- Iako je Migrantska situacija u Subotici značajno povoljnija, odnosno u prihvatnom centru, centru grada i okolini gotovo idealna, u šumi i dalje imamo nekontrolisanih migracija sa područja severoistoka i severozapada. To su grupe migranata u proseku od 5 do 30 osoba koje u toku noći pređu veliki broj kilometara, prolazeći kroz više mesta, opština, želeći da ilegalno pređe državnu granicu - izjavio je večeras Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga.

Večeras oko 20 časova nedaleko od Majkinog salaša sukobila se manja grupa migranata. Tom prilikom povređeno je nekoliko osoba iz te grupe.

- Zatečena su dve osobe povređene iz vatrenog oružja za koje se sumnja da su takvi sa svojom grupom prešli više kilometara. Zahvaljujući brzoj intervenciji subotičke policije situacija je stavljena pod kontrolu, jedan broj osoba je priveden, a ostali su prebačeni u Prihvatni centar u Subotici, koji ima slobodne kapacitete za prijem - precizirao je Šoralov.

- Još uvek nisam zadovoljan situacijom u Subotičkoj šumi, odnosno kontroli na ulazu i izlazu iz nje, bez obzira što je operativna "Udarna grupa" u odnosu na mesec jul 2022. godine, kada je bilo par stotina migranata u našoj šumi, taj broj često svodila na nulu.

Zbog navedenog Šoralov je izjavio da će zatražiti od MUP-a dodatne snage i pojačanu kontrolu na tom području, pre svega zbog dodatnog osiguranja bezbednosti građana ali i očuvanja životne sredine.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Komentari (0)

Loading