POČINJE SUĐENJE DARKU KOSTIĆU Kreator osumnjičen da je vezao mladića u špajzu, pa mu sa nožem u rukama pretio
Foto: Estock

Okrivljenom je stavljeno na teret da je krivična dela izvršio dana 19.04.2022. godine na taj način što je u svom ateljeu oduzeo slobodu kretanja oštećenom, kojom prilikom je oštećenog gurnuo u špajz, vezao mu ruke, a potom je, držeći nož u rukama, uputio ozbiljne pretnje oštećenom, nakon čega je oštećeni iskoristio trenutnu odsutnost okrivljenog koji je izašao iz prostorije i pobegao.

Kostić je posle tri nedelje pušten iz pritvora, u kojem je bio zbog sumnje da je počinio krivična dela protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti

Takođe, Kostiću je istom odlukom određena i mera zabrane prilaska 19-godišnjem mladiću koji ga je prijavio.

Foto: Estock

 

Darko Kostić je prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je zaključao Š.H. u špajz i pretio mu smrću.

Kostić je uhapšen 20. aprila nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu on preti da će ga ubiti.

Mladić je poslao poruku N.N. da je zatvoren u špajz i da Kostić hoće da ga ubije, nakon čega je N.N. obavestio policiju koja je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda.

Foto: Estock

 

Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu je u junu prošle godine osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela-polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Komentari (0)

Loading