DODATNA POMOĆ ZA TURSKU Srbija upućuje još ljudstva  u Tursku
Foto: Alo/Foto: MUP Srbije

18 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije sa 9 vatrogasnih vozila, krenuće danas oko 18 časova put Turske, kao dodatne snage našim vatrogascima-spasiocima u borbi sa posledica razornog zemljotresa koji je zahvatio Tursku.

Foto: MUP Srbije

 

Vatrogasci-spasioci iz Bora, Valjeva, Užica i Niša sa 1 navalnim vatrogasnim vozilom, 4 kombi i 4 terenskih vozila, polaze iz Niša i očekuje se da se pridruže kolegama u toku sutrašnjeg dana.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sektora za vanredne situacije juče su otišli  ka ugroženim područjima Republike Turske pogođenim zemljotresom, kojima je potrebna pomoć u spasavanju ljudskih života i pronalaženju preživelih.

MUP Republike Srbije

 

Oni su na aerodromu ispraćeni uz gromoglasan aplauz.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uputio je dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

TANJUG/Mustafa Karali

 

Uz savremenu opremu tešku 4,5 tona, srpski vatrogasci - spasioci, obučeni i spremni da reaguju u svim situacijama, daće svoj maksimum da pomognu turskim kolegama i građanima Turske u potrazi i spasavanju preživelih.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Komentari (0)

Loading