SPREČEN ŠVERC NA AERODROMU U BEOGRADU Došao iz Švajcarske s koferom punim luksuzne robe vredne 60.000 evra! (FOTO)
Foto: Alo/Uprava carine

Kako su saopštili iz Uprave Carina, najpre su 3. februara u ručnom prtljagu jednog putnika, koji je doputovao letom iz Ciriha, otkriveni firmirani satovi, nakit i aksesoar, čija je vrednost procenjena na gotovo 55.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za carinjenje, zaustavljen 34-godišnji strani državljanin, koji je negirao da ima bilo šta da prijavi.

Međutim, detaljnom kontrolom u njegovom koferu pronađena su tri ručna časovnika robnih marki ''Cartier'' i ''Rolex'' u originalnim pakovanjima sa računima, prema kojima njihova ukupna vrednost premašuje 45.000 evra.

Pored toga, u koferu se našao i nakit robih marki ''Fred'' i ''Hermes'', kao i jedna ženska tašna, novčanik i šal ''Hermes'', uz koje su takođe pronađeni originalni računi, na osnovu kojih je utvrđeno da vrede gotovo 10.000 evra.

Sledećeg dana, 4. februara, na prelazu Vrška Čuka u prekršaju su se našla dvojica stranih državljana koji su se iz Bugarske uputili ka Srbiji noseći sa sobom 116 grama težak zlatni nakit koji nisu prijavili.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading