BELIVUKOV SARADNIK DANAS PRED SUDOM Tadić nasmrt pretukao gosta beogradskog kluba, čeka novu presudu!
Foto: Privatna arhiva/Privatna arhiva/Printscreen

Na prethodnom suđenju dvojica veštaka - Radenko Vuković iz Novog Sada i Radovan Karadžić iz Niša - zaključili su da je Vukić preminuo od preterane reakcije njegovog organizma na udarac u stomak koji mu je zadao Tadić. 

Sud je pokušao da utvrdi da li je ovaj udarac bio osnovni uzrok Vukićeve smrti i zbog toga su tokom suđenja obavljena dva veštačenja. Tadić je bio osuđen na pet i po godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu i naložio novo suđenje i zatražio da se ova dva veštačenja usaglase.  

Iako je delovalo da su u pitanju međusobno različita veštačenja, svedoci su na prethodnom suđenju istakli da se njihovi nalazi suštinski ne razlikuju – obojica smatraju da je do smrti došlo usled preterane reakcije Vukićevog organizma na udarac koji je zadobio.

Veštak iz Novog Sada tvrdi da je uzrok smrti sistemski zapaljenski proces, koji se dogodio u organizmu.

- Ovde je obična teška telesna povreda, koja nije životno ugrožavajuća, dovela do preterane reakcije organizma - rekao je Vuković. 

On je objasnio da je ovaj odgovor organizma koji se naziva „citokinska oluja“ doveo do zastoja srca i prekida cirkulacije, što je dovelo do teškog oštećenja mozga i zapaljenskog procesa od kog je Vukić preminuo. 

Za razliku od veštaka iz Novog Sada, veštaci iz Niša utvrdili su da nije bilo sistemske, već ciljane reakcije - da je došlo do izumiranja srčanog mišićnog tkiva što je, kako je pokazala obdukcija, bio je uzrok smrti. 

Veštak Karadžić je objasnio da je izumiranje srčanog mišića zapravo posledica „kateholaminske oluje“. 

Sudija Marina Anđelković upitala ih je da li je moguće da oni sudu dostave napismeno njihovo usaglašeno mišljenje, što su oni odbili, rekavši da su objasnili i da je ipak reč o dva različita mišljenja. 

U nastavku suđenja, stručni savetnik kog je angažovala odbrana izjasniće se o ovom usaglašavanju. Posle toga sud bi trebalo da donese novu presudu. 

Tadić je, inače, na suđenje doveden iz pritvora, pošto je u februaru prošle godine uhapšen kao član grupe Veljka Belivuka.

Belivukova grupa tereti se za niz ubistava.

Dok je trajalo suđenje u ovom postupku, Tadić je bio uhapšen i zbog prodaje droge, ali je na kraju oslobođen. Na suđenje mu je kao podrška dolazio i Belivuk.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading