Odloženo suđenje trojici pripadnika grupe 'Vračarci'
MUP

Sudjenje je odloženo zbog izostanka oštećenog mladića.

Sva četvorica okrivljenih su zbog mnogo težih krivičnih dela početkom novembra uhapšena i procesuirana pred Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK) kao deo grupe poznate kao "Vračarci" pod mnogo težim optužbama i nalaze se u pritvoru. 

Udarila ga četiri automobila, poginuo na licu mesta! - Alo.rs

Na jednom od prethodnih suđenja, na molbu odbrane Viši sud je zatražio od TOK da se izjasni da li će preuzeti ovaj predmet, a danas je na suđenju pročitan odgovor da TOK za to nije zainteresovano.

Suđenje će u martu tako pred Višim sudom biti nastavljeno Taciću, Bošnjaku i Bukljašu, dok je u odnosu na Cerovića postupak razdvojen jer se nalazio u bekstvu, do 5. septembra prošle godine kada se predao sudu.

Optužnicom se terete za krivično delo Iznuda u pokušaju, za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 15 godina.

Sumnja se da su od M.M. pokušali da iznude 15.000 evra tako što su ga 8. oktobra 2019. godine namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vračaru, zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila. 

  Dragan (70) sa Vračara nađen u lokvi krvi, a na telu ubodne rane - Alo.rs

Kada je M.M. svojim kolima stigao do restorana u automobil su ušla trojica optuženih i uz pretnju replikom pištolja ga naterali da vozi i šumu u naselju "Radiofar", gde su ga tukli rukama, nogama, replikom pištolja i granom, tražeći da im preda zahtevani novac, istovremeno ga optužujući da je sa još dva NN prijatelja odgovoran za nestanak zlatnog lančića iz kuće J.Ž. pre 6 godina. 

Pošto im je oštećeni, iz straha za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice, rekao da pristaje da im preda pomenutu sumu, skinuli su mu zlatni lanac s vrata i zadržali vozilo, dok im ne donese novac. 

Optuženi su uhapšeni dva dana kasnije, 10. oktobra 2019. godine, prilikom primopredaje novca u restoranu na Vračaru. 

Istragom Tužilaštva za organizovani kriminal oni se terete da su kao članovi grupe "Vračarci" počinili više krivičnih dela.

Kao vođe te grupe označeni su Nikola Vušović, koji se nalazi u bekstvu i Uroš Pipevski koji je uhapšen u Portugalu, a grupa se sumnjiči za tri ubistva i pet pokušaja ubistva.

Cerović se u toj istrazi sumnjiči za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i podstrekavanju, Bukljaš za dva krivična dela teško ubistvo u pokušaju i pomaganju i krivično delo teško ubistvo, Bošnjak za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju, a Tacić za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading