DETALJI HAPŠENJA SRBINA (31) Osim što je ubija penzionerke po Nemačkoj, on je i serijski lopov
Foto: Printscreen

Kako se  saznaje, uhapšen je u utorak u stanu koji je udaljen svega 150 metara od dva mesta zločina za koje se tereti. Nemački mediji navode, da je doveden u vezu sa ubistvima Hajdemari K. (77) i Gertraute N. (89), ali se ispituje i njegova umešanost u još dva ubistva u predgrađu Švebiš Hala.

Kako se piše, zajedničko svim žrtvama je ta što su bile bogate, same, i u poznim godinama. Navodno, uprkos tome što nije pronašao veliki plen, ubio je dve žene u roku od dva meseca. Kako dalje navode tamošnji mediji istražitelji su saslušali članove porodice uhapšenog Srbina, suprugu, ali ii decu. Nakon saslušanja pušteni su na slobodu jer nema indicija da je iko bio umešan.

On je sa suprugom i dvoje dece u Nemačku ušao početkom decembra i to kao turista. Do sada nije bio poznat nemačkoj policiji, ali je prvi zločin počinio odmah krajem decembra, drugi već u januaru.

Nemačka policija navodi da se njegova umešanost proverava i u ubistvu žene (83), koje se dogodilo pre oko dve nedelje, ali i u ubistvu Elfrid Huhler (94) 2020. godine.

Sumja se da je u pitanju pljačka ali se motivi svako proveravaju. Sva četiri ubistva počinjena su sredom, navode nemački mediji, tvrdeći da je na oružju pronađen DNK uhapšenog Srbina.

Navodno on je 17. januara pokušao da opljačka i muškarca (83), kome je pretio pištoljem u njegovoj kući.

Harao i u supremarketima

Nemački Bild navodi da je brat ubijene Gertraute N. (89), ispričao da ga je nedavno policija saslušala. Kako se piše, navodno su ga pitali da li se svađao sa sestrom. On veruje da je ubica vrebao svoje žrtve sa invaliditetom u supermarketima.

Prikupljeni su brojni dokazi, ali je otkriven i njegov DNK na mestima zločina, kao i drugi tragovi, od putanje kretanja, plaćanje karticama, U svemu tome doprineo je foto-robot koji je policija objavila.

Viši javni tužilac Harald Lustig pojasnio je da toliko ubistava "nije uobičajeno" za ruralno područje, da su žrtve živele u neposrednoj blizini.

Osumnjičeni je uhapšen u stanu u kom je živeo s porodicom, a komšije su ispričale da je policija opkolila zgradu, on je izveden sa lisicama, a kasnije su iz zgrade izvedeni i žena i deca.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading