MASAKR LUDOG ĐOKE I DANAS ŠOKIRA REGION Pobio celu porodicu svog prijatelja, silovao mu dete i mrtvu ženu!
Foto: Printscreen/Društvene mreže

U Boru su sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka živela dva muškarca sa istim imenom: Đorđe Adamović. Bili su istih godina, obojica su kao bravari radili u rudniku i obojica su bili golubari...

U svemu ostalom, potpuno su se razlikovali.

Đorđe K. Adamović, zvani Ćosa, bio je cenjeni majstor za pneumatsku opremu za bušenje, u srećnom braku s Miroslavom, s kojom je imao dvoje dece, Sašu i Anetu.

Đorđe N. Adamović (43), do tada je već bio šest puta osuđivan i proveo je više od deset godina u zatvoru zbog dva silovanja, jednog pokušaja silovanja, bludne radnje i napada na milicionera. Sumnjičili su ga i za ubistvo jedne devojke, Jasne Đurić. Manje je zarađivao kao bravar, a više koljući svinje po kućama. Alat i noževe za taj posao napravio je svojeručno. Bio je prek, svadljiv, sklon tučama, a oblačio se ekstravagantno: nisu ga ni leti viđali bez svilenog šala i finih rukavica. U Boru je bio poznat kao „Đoka Ludi“.

Dvojicu ovih muškaraca spojili su golubovi: Ludi je, poput ostalih borskih zaljubljenika u ove ptice, često navraćao da vidi Ćosino jato od preko stotinu visokoletača. Tako se desilo da su Ćosa i njegov brat provodadžisali Ludom, pa je ovaj doveo u svoj stan jednu mladu Paraćinku i s njom živeo neko vreme. Ali kad je u istrazi povodom ubistva Jasne Đurić bio osumnjičen i Ludi, Paraćinka se vratila roditeljima...

Ludi je za propast ove veze okrivio Ćosu i jedne noći mu poklao i podavio sve golubove, a uz to mu je javno pretio da će mu se osvetiti. Svađa među njima trajala je dve godine, a onda je došla Nova 1985.

Porodica Đorđa K. Adamovića, zvanog Ćosa, planirala je put u Paraćin za praznike, ali ih je veliki sneg zadržao u Boru. Prvog januara dolazili su im prijatelji na čestitanje, a Ćosa je pozvao i Ludog, da se izmire. Tom prilikom poklonio mu je i dva goluba. Iako je bio prijateljski dočekan, Ludi se nije dugo zadržao. Ali vratio se oko 11 sati uveče. Lako je provalio u dom usnulih ukućana.

Prema navodima optužnice, prvo je nekim metalnim predmetom nekoliko puta udario po glavi zaspalog domaćina, a zatim ga izbo nožem. Isto je zatim učinio i s njegovom suprugom Miroslavom. Devetogodišnji dečak Saša, kako kazuju posekotine po rukama, pokušao je da se odbrani, ali ga je Ludi lako savladao. Sedmogodišnju Anetu je prvo silovao pa ubio, a zatim se vratio u spavaću sobu i obljubio i mrtvo Miroslavino telo.

Uhapšen je na radnom mestu 5. januara 1985. i osuđen na smrt. Pre izvršenja smrtne kazne, obesio se 1988. u zatvoru.

Masakr u Boru je žestoko potresao celu veliku Jugoslaviju i izazvao ogromnu medijsku pažnju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading