ZLA KOB UBICE SESTARA SA BEŽANIJE: Brata mu spržila struja, on pucao sebi u glavu
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug/printscreen

Jelisaveta (76) i Gordana (78) Đ. pronađene su mrtve u svom stanu u ulici Marka Pola na Bežanijskoj kosi pre nedelju dana. Preko jedne je bio jastuk, dok je druga nađena u lokvi krvi. Komšije su tada pričale da su oko Božića videle mlađeg muškarca kako ulazi u stan u kojem su sestre živele, a pretpostavku da su sestre poznavale ubicu potkrepljivala je činjenica da vrata na stanu nisu bila obijena, kao i da je ubica, nakon što je žrtve usmrtio zaključao stan.

Jedna komšinica ispričala je i da je videla mlađeg muškarca koji ih je posetio oko Božića i da ga je Jelisaveta dočekala sređena.

-Jelisaveta je pila lekove. Nije imala kosu, nosila je periku nekad, nekad ne. Tamo negde oko Božića videla sam da mlađi muškarac starosti oko 30 godina i smeđe kose, ulazi u njen stan. Videla sam ga samo s leđa, ali videla sam Jelisavetu da mu je otvorila vrata. Bila je sređena, nosila je periku, i pustila ga unutra - kratko je rekla komšinica.

Ko je bio taj muškarac utvrđeno je pet dana kasnije kada je pored samoubice u automobilu pronađeno oproštajno pismo. Ubrzo je klupko počelo da se razmotava.

-Goran je dve sestre upoznao pre oko godinu dana u staračkom domu u kom je radio, a gde je umro Jelisavetin muž. Kako se ispostavilo, malo po malo, on je sa njom ušao u neku vrstu emotivne veze. Tako je i saznao da su prodale kuću i da su imale novac, a onda rešio da ih ubije, kako bi se dokopao para - priča izvor blizak istrazi.

ZLA KOB UBICE SESTARA SA BEŽANIJE: Brata mu spržila struja, on pucao sebi u glavu

 

 

Kako je pokazala obdukcija ubijenih sestara, jednu je ubio udarcima tupim predmetom po glavi, a drugu oštrim predmetom, najverovatnije nožem.

Nakon zločina, Goran je zaključao stan i otišao, ponevši sa sobom mobilni telefon i platnu karticu jedne od ubijenih sestara sa koje je podigao milion dinara. Po svemu sudeću u novcu nije mogao da uživa. Da li ga je grizla svest ili nešto drugo nikada se neće saznati. Noć između srede i četvrtka Goran je proveo u kafani. Tada je poslednji put viđen živ. U jutarnjim časovima prolaznici su ga zatekli mrtvog u „fijat stilu“ parkiranom u Ulici Partizanske avijacije. 

Goran: Neno moja, ne mogu više da izdržim

Kako se saznaje, Goran je rođen u Sarajevu, ali je živeo u Beogradu, takođe na Bežanijskoj kosi. Imao je ženu od koje se razišao i dve ćerkice, vrtićkog i predškolsokog uzrasta. Oproštajno pismo bilo je upućeno ženi.

-Neno moja ne mogu više da izdržim. Plačem za svim što sam izgubio. Naše anđele i tebe. Za sve sam ja kriv. Čuvaj naše devojčice. Sve vas volim puno“, stoji između ostalog u pismu koje je pronađeno pored njegovog beživotnog tela.

Prema rečima poznanika Gorana Đokića, on je radio u nekom servisu za klime, dok mu otac drži servis za kompjutere. Viđali su ga stalno sa decom i niko nije ni slutio u šta je upleten. Njegov otac je slomljen od šoka.

-Njegov otac drži servis u zgradi u kojoj je Goran živeo sa porodicom. Vodio je decu kod oca u radnju, delovao je potpuno normalno. Jedino što se za njega po kraju pričalo da je dugogodišnji kockar. Moguće da je zbog dugova uradio to što je uradio. Navodno je u dugovima bio do guše - priča jedan njegov poznanik.

Porodični prijatelj ispričao je za medije da je Goranov otac već doživeo tešku porodičnu tragediju kada mu je pre nekoliko godina nastradao stariji sin.

- Otac mu je potpukovnik u penziji, a Goran je bio potpuna suprotnost od oca. Imao je starijeg brata koji je poginuo pre par godina dok je popravljao struju na terenu - ispričao je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading