STAKLOREZAC OSUĐEN NA 30 GODINA ROBIJE ZA UBISTVO PRIJATELJA Potresne reči supruge nastradalog Nikole: ''Kazna mi ne znači ništa, moje dete nema oca''
Foto: Alo.rs

Drugostepeni sud je odbio sve žalbe kao neosnovane i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beorgadu, objavljeno je na sajtu ovog suda.

Po oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog uzeo u obzir činjenicu njegovog ranijeg života.

SAVEST NADJAČALA KORISTOLJUBLJE Otkrivamo sadržinu oproštajnog pisma Gorana Đokića, osumnjičenog za ubistvo sestara sa Bežanije!

Od otežavajućih okolnosti sud je imao u vidu da je lišio života svog dugogodišnjeg prijatelja, da je pritom iskazao veliku upornost o čemu svedoči brojnost povreda koje su nanete Ostojiću, zatim njegovo ponašanje i držanje nakon izvršenog krivičnog dela, pošto je danima nakon kritičnog događaja učestvovao u potrazi za oštećenim, da je sutradan upravo iz Ostojićeve pekare pozajmio kofu sa vodom kako bi počistio nered nastao u radnji prethodne večeri i u kojoj se telo nalazilo.

Sud je naložio oduzimanje novca od Gavranovića u iznosu od 4.960 evra, kao i oduzimanje 58.000 dinara.

STAKLOREZAC OSUĐEN NA 30 GODINA ROBIJE ZA UBISTVO PRIJATELJA Potresne reči supruge nastradalog Nikole: ''Kazna mi ne znači ništa, moje dete nema oca''

Foto: Alo.rs

 

 

Supruga ubijenog Nikole: Ništa mi to ne znači

Supruga ubijenog Nikole, Vera Ostojić za Telegraf.rs tim povodom kaže da bi bila mirnija da je dobio doživotnu, ali "da joj to ništa ne znači, jer je njeno dete ostalo bez oca, a ona bez muža".

"Nemam više šta da kažem, već sam sve rekla... Mogu samo da ponovim isto. Da je dobio doživotnu kaznu zatvora bila bih mirnija, ali meni to ništa ne znači jer je moj suprug mrtav, otac našeg deteta... Sve je dugo trajalo zbog korone i cele situacije tada. Bilo je mučno sve ovo za celu familiju. Dobro je da kazna nije smanjena, bilo bi porazno", rekla je Vera Ostojić i dodala: "Brinem o detetu, njegovoj školi, nekad puknem... ali idem dalje".

Podsetimo, Gavranović je u noći ubistva dug od 2.000 evra vratio Luki Žižiću, koji je ubijen 28. aprila prošle godine u svom kafiću na Novom Beogradu.

Gavranović je bio pravosnažno osuđen u junu 2021. godine na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva, ali je tu presudu u oktobru ukinuo Vrhovni kasacioni sud odlučujući po zahtevu za zaštitu zakonitosti, zbog nepropisno sastavljenih sudskih veća koja su donela presude i u prvostepenom i u drugostepenom postupku.

Na početku suđenja u julu 2018. godine Gavranović je priznao da je ubio Ostojića, tvrdeći da je to bilo u samoodbrani, a naveo je i da se kaje zbog svega što se dogodilo.

Gavranović je osuđen jer je 3. novembra 2017. godine uveče, u svojoj staklorezačkoj radnji, pijan, iz koristoljublja ubio Ostojića, sa kojim se intenzivno družio duže vreme i od njega pozajmljivao novac, a takođe je znao i da Ostojić sakuplja i poseduje novac za finalnu realizaciju otkupa poslovnog prostora u kojem se nalazi njegova pekara.

Oni su prethodno tog dana sedeli zajedno u kafiću i pili alkohol, a potom su otišli do staklorezačke radnje. Dok su boravili u staklorezačkoj radnji, Gavranović je Ostojiću naneo najmanje 26 udaraca čekićem po glavi, usled kojih je preminuo, navodi optužba. Njegovo telo je ostavio u paravanom odvojenom delu radnje i potom se našao sa ženom I.S. koja je prethodno telefonom insistirala da iste večeri vrati dug Žižiću od 2.000 evra.

Potom se vratio se do svoje radnje, uzeo Ostojićevu torbicu izdvojio deo novca koji je poneo sa sobom, a torbicu i deo novca i ličnih stvari ostavio u fioci i ponovo se našao sa I.S, koja ga je i dalje čekala u kolima kada joj je pokazao rukama novac u iznosu od 1.800 evra. U torbici se nalazilo oko 5.000 evra. Ostatak novca, torbica i telo ubijenog su pronađeni prilikom pretresa staklorezačke radnje 6 i 7. novembra 2017. godine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading