ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU BRAĆI MLADENOVIĆ Tužilaštvo traži doživotnu robiju za izvršioce ubistva poslodavca Ranđelovića
Draško Ranđelović/Foto: privatna arhiva

Tužilaštvo smatra da je svim izvedenim dokazima ustanovljeno da su njih dvojica, 8. oktobra 2020. godine u krugu fabrike "Min kopeks" u Nišu, sa umišljajem brutalno usmrtili Ranđelovića koji ih je angažovao da adaptiraju prostorije koje je uzeo pod zakup.

SUĐENJE KONTIĆU ZA POKUŠAJ UBISTVA MANDIĆA Saslušan sudski veštak - da li mu je život bio ugrožen?

To su učinili, tvrdi tužilaštvo, udarajući ga ušicama sekire i čekićem.

Prvom presudom Višeg suda, Nikola je osuđen na 20 godina zatvora, dok je Marko oslobođen optužbi za teško ubistvo. Međutim, presuda je ukinuta u drugostepenom postupku u kojem je Apelacioni sud odlučivao po žalbama niškog Višeg javnog tužilaštva i odbrane Nikole Mladenovića, tako da je suđenje obojici ponovljeno.

Više javno tužilaštvo smatra da su obojica braće odgovorna za smrt Ranđelovića.

Izricanju završnih reči prethodio je pregled snimka sa video-kamera u blizini fabrike "Min kopeks", na kojima se vidi kako Marko napušta objekat sa kesom u ruci, kao i da su unutar fabrike bili u radnom odelu, a da su se po izlasku presvukli.

Draško je u firmi "Min kopeks", 8. oktobra 2020, nađen mrtav u lokvi krvi. Nikola se prvo branio ćutanjem, a nakon što su izneti svi dokazi na sudu, odlučio je da se brani i tvrdio je da je "gazdu usmrtio jer ga je zlostavljao i eksploatisao".

''Nikola je u odbrani naveo da ga je Draško prvi napao i udario sekirom, ali to nije dokazano, jer nikakve povrede kod njega nisu ustanovljene. S obzirom na način izvršenja, pri kojem je pokazana svirepost, pobude kojima su se izvršioci rukovodili, kao i činjenica da su otišli u Draškovu porodicu da izjave saučešće, a na dan sahrane nosili crni flor, ali i kovčeg sa posmrtnim ostacima, tražim da se obojica oglase krivim i osude najvišom kaznom, odnosno na doživotnu robij'', rekla je zamenica Višeg javnog tužilaštva Jelena Branković.

Izricanje presude biće objavljeno 31. januara.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading