UŽAS U KINKINDI, JAVNOST ŠOKIRANA Labrador monstruozno mučen, pronađen s teškim povredama nogu - čeka ga amputacija, a možda i eutanazija! (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Privatna arhiva/Udruženje za zaštitu životinja ''Vaska''

Bestijalno mučenje belog labradora zgrozilo je Kikinđane i šokiralo javnost, jer je pas pronađen sa teškim povredama nogu, na relaciji Kikinda-Nakovo, a očigledno je reč o zlostavljanju životinje.

ZASTRAŠUJUĆI DETALJI HORORA NA BEŽANIJSKOJ KOSI Monstrum mučio starice pre ubistva?

Užasan prizor mučenog labradora zatekla je jedna Kikinđanka na svojoj vikendici. Slučaj je prijavila Udruženju za zaštitu životinja „Vaska” Kikinda, koje je objavilo uznemirujuće fotografije na svom Fejbuk profilu. Predsednica i zastupnica Udruženja, profesorka Ivana Bogosav, apeluje da se pas udomi.

''Jedna sugrađanka nas je sinoć obavestila da je na njenoj vikendici zatekla psa kome su sve četiri noge najverovatnije uvezane žicom i tako je mučen. Jedna noga je najverovatnije polomljena, pošto ne može na nju da se osloni'', navodi Bogosav.

Udruženje za zaštitu životinja „Vaska” Kikinda prijavilo je slučaj kikindskoj policiji i veterinarskoj inspekciji.

''Takođe smo jutros poslali veterinara da pruži pomoć psu .Veterinar je konstatovao da je u dve noge već nastupila nekroza, da su mišići i ligamenti ozbiljno oštećeni.. Pas je dobio antibiotike i nešto za bolove. Kontaktirali smo kliniku ''Spin'' u Beogradu gde nam je rečeno da je potrebno, najverovatnije, da se psu amputiraju sve četiri noge. Predloženo je da pronađemo smeštaj i novac za operaciju, a ako to ne uspemo, da uradimo da se pas uspava, kako se ne bi mučio'', kaže profesorka Bogosav.

Ona je apelovala na javnost i Udruženja za zaštitu životinja da se ranjenom psu negde nađe smeštaj, kao i da se prikupe pare za operaciju.

''Nadamo se da će se za 48 sati bar neko iz nekog Udruženja za zaštitu životinja javiti da joj pruži smeštaj, jer mi nemamo niti smeštaj niti novac za njeno dalje lečenje, operaciju i proteze'', navode iz ''Vaske''.

Kontakt Udruzenja za zaštitu životinja Vaska u Kikindi je 060 3857638.

Podsetimo, prošle godine je ženka pulina Vaska pronađena u vezanom džaku na periferiji Kikinde, sa vezanom žicom oko vrata. Bestijalna mučenja životinja zgrozila su kikindsku javnost i ovoga puta i ponovo nametnula pitanje o vinovnicima ovih monstruoznih dela, dok se stručnjaci slažu u jednom - zlostavljanje životinja može da učini samo osoba sa psihičkim poremećajima, a da onaj ko naudi životinjama, isto može isto da uradi čoveku!

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zlatko

23.01.2023 21:11

Kako je strašno i žalosno sve ovo za ovu jadnu životinju, nadam se da će počinioci biti uhvaćeni i kažnjeni. Nadam se i želim sve najbolje jadnoj životinji.

Neko

23.01.2023 21:16

Ljudi ovo je zalosno i strasno obicno kazu ko ne voli životinje taj ne voli ni ljude