OPET SEBI ZAŠIO USTA Označen je kao naslednik Darka Šarića, sad štrajkuje u pritvoru!
Foto: privatna arhiva

- To se desilo jutros i on se sada nalazi na medicini kako bi se sanirala povreda. Bune se zbog određenih stvari koje se tiču Suda BiH, da je počinjena nepravda prema njemu, nama nije jasno šta je tačno u pitanju, ali znam da to nema nikakve veze sa našim tretmanom prema njima u zatvoru, rekao je Perković za sarajevsku N1 tv.

Dodao je da su Matković i ostali juče stupili u štrajk glađu, navodno, jer se bune zbog kršenja ljudskih prava.

Goran Karadarević, Matkovićev advoakt istakao je za "ALO!" da ga je klijent obavestio da će štrajkovati.

- Juče me je Milan Matkovic kontaktirao kao njegovog branioca i rekao mi je da će stupiti u štrajk glađu. Da nema izbora zbog kontinuiranih pritisaka na objektivnost istrage koju tužilaštvo BiH sprovodi prema njemu. Veoma sam zabrinut za njega i u najskorije vreme ću ga posetiti. Mogu da potvrdim da su u ovom predmetu prisutni pritisci da se okrivljeni zadrze u pritvoru bez osnova. Nedopustivo je da spisi predmeta i navodi o onome za šta se terete okrivljeni u ovom postupku dospevaju do medija cime se podgreva atmosfera i neosnovano podize ozbiljnost ovog postupka i to bez jasnih i konkretnih dokaza- kaže za "Alo!" Goran Karadarević, Matkovićev advoakt. 

 Prema ranijem pisanju medija, Matković je bio jedan od najtraženijih narko-dilera sa Balkana, koji je navodno preuzeo poslove od kriminalnog klana Darka Šarića, nazivajući ga njegovim naslednikom. 

 Matković je dospeo u medije i 2007. godine, kada je u Zenici, u znak protesta, iglom i koncem sebi zašio usta. Štrajkovao je glađu, a razlog njegovog protesta je navodno bilo psihičko iživljavanje zatvorskog osoblja nad njim i ostalim srpskim zatvorenicima.

Zatražio je da robija u Srbiji, što mu je i dozvoljeno, te je 2009. godine isporučen i poslat u zatvor u Sremskoj Mitrovici. Kada je izašao - nije poznato. Prema pisanju medija, dobio je uslovni otpust i od tada se nalazio u bekstvu.

Kako je  ranije saopštilo Tužilaštvo BiH, Matković se dovodi u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem velikih količina kokaina, kao i sa drugim krivičnim delima u BiH, zemljama regiona, Evropske unije, kao i u prekookeanskim zemljama. Tužilaštvo je za Matkovića navelo da se protiv njega vodi više krivičnih postupaka u različitim državama.

Matković je jedan od petorice uhapšenih u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu, zbog sumnje na niz krivičnih dela, koja uključuju organizovani kriminal, ubistvo, promet opojnih droga, pranje novca, neovlašćen promet oružja, pripremanje krivičnog dela, te falsifikovanje isprava.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading