UHAPŠEN OSUMNJIČENI! Polomio ženi dva pršljena, pa zatim pobegao
Alo! Vladimir Marković

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, uhapsili su A.S. zbog sumnje da je izvršio krivino delo teška telesna povreda nad svojom emotivnom partnerkom. On se sumnjiči da je više puta rukama i nogama udarao četrdesetjednogodišnju ženu, polomio joj dva pršljena, naneo više lakih telesnih pvoreda a zatim pobegao sa mesta događaja. Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila a žena je sa teškim povredama zbrinuta u UKC Niš – saopštila je niška Policijska uprava.

Kako dalje navodi policija, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i izrečene su mu policijske hitne mere nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

U Srbiji su tokom 2022. ubijene 23 žene i jedna devojčica.

Prema podacima Autonomnog ženskog centra, svaka druga žena u Srbiji ubijena je od strane supruga ili partnera u zajedničkom domu.

Vesna Stanojević iz Sigurne kuće smatra da se prevencija ne sprovodi kako treba, pa zbog toga nema ni efekata koliko bi trebalo.

UHAPŠEN OSUMNJIČENI! Polomio ženi dva pršljena, pa zatim pobegao

Media centar

 

- Sve žene koje su u Sigurnoj kući i uopšte, koje iz nekog razloga trpe nasilje, imaju svoju tešku priču, koje mi ne možemo ni da znamo ni da razumemo do kraja, ali sada je problem što je ova žena iz Niša može da ostane i nepokretna, da joj se uništi život na pola. To zašto je ona bila sa njim je glupo pitanje, a mnogi ga postavljaju. Nikada ne znamo, ali šta god da je, ne postoji dovoljno jak razlog da neko nekoga maltretira!

Prava prevencija bi bila edukacija koja bi se permanentno odvijala, u školama, preduzećima, organizacijama. Zato bi trebalo pre svega deci držati predavanja, u vrtićima, u osnovnim, a onda srednjim školama, zatim fakultetima. Takođe, dobro bi bilo da bude i na televiziji takva emisija, ali ne znam koliko bi to bilo gledano, teško.

Prijavljivale, ali džaba

U 2022. godini je povećan broj slučajeva u kojima je nasilje bilo prijavljeno pre nego što se desilo ubistvo.

- Ni u jednom od ovih slučajeva nije ustanovljena odgovornost profesionalaca koji svojim postupanjem ili nepostupanjem nisu sprečili da životi ovih žena i dece budu spašeni - rekla je Vanja Macanković iz Autonomnog ženskog centra.

Ubio dete, pa ucenjivao roditelje

Kako saznajemo, A.S. je odranije poznat organima gonjenja, odležao je 10 godina zatvora jer je kao maloletnik učestvovao u otmici i ubistvu petnaestogodišnjeg dečaka M.K. Stravičan zločin izvršen je 2005. godine kada je A.S. sa svojim saučesnicima namamio petnaestogodišnjaka u staru barutanu, gde su ga vezali lisicama i tukli ga do smrti. Nakon toga pokušali sud a od njegovih roditelja iznude novac, tvrdeći da će im vratiti dečaka ako ih isplate.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading