AMERIČKI MEDIJI BRUJE O NESTALOJ BEOGRAĐANKI Uskoro podizanje optužnice zbog Ane Volš?
Foto: Alo/Alo ilustracija M.J.

Slučaj nestale Beograđanke Ane Volš, koja živi u Sjedinjenim Državama i nije viđena od prvog januara, okupira veliku pažnju američke publike. Njen muž Brajan je u pritvoru, nakon što ga je policija optužila da im je davao pogrešne informacije u istrazi. Analitičari navode da bi slučaj uskoro mogao da se iznese pred veliku porotu kako bi se utvrdilo ima li osnova da se zvanično podigne optužnica protiv nekoga.

O slučaju nestale Beograđanke Ane Volš, koja živi u predgrađu američkog grada Bostona, Kohasetu, govori se puno u američkim medijima.

Si-En-En je o tome izveštavao neposredno pred konferenciju predsednika Bajdena i lidera Meksika i Kanade, a vest o njoj je bila na vrhu njihovog veb-sajta celog dana u utorak.

Posebno puno pažnje slučaju posvećuju mediji iz Bostona gde TV stanice na svojim informativnim kanalima imaju timsko izveštavanje u trajanju do 15 minuta na sat. Navodi se da svaki dan donosi nove zaplete u neobičnom slučaju nestanka majke troje dece.

Listovi objavljuju i pregled svega što se dešavalo iz sata u sat uz informacije o Aninom suprugu Brajanu Volšu koji je priveden. Poslednja informacija je da su na deponiji blizu kuće pronađeni sekira, testera, krvavi peškiri, tepih i korišćena sredstva za čišćenje, a sve što može biti korisno za istragu se ispituje.

AMERIČKI MEDIJI BRUJE O NESTALOJ BEOGRAĐANKI Uskoro podizanje optužnice zbog Ane Volš?

Tanjug

 

Završena je istraga u porodičnoj kući. Policija je pretražila dve deponije. Deca su trenutno pod nadzorom odeljenja za staranje o deci.

Puno se govori o prošlosti Brajana Volša koji je ranije imao finansijskih problema. Mediji navode da je bio jedinac, ali da je imao problematičan odnos sa ocem, lekarom, koji više nije razgovarao sa Brajanom nakon što je pobegao sa velikom količinom njegovog novca.

Dobro upoznati sa situacijom kažu da je reč o stotinama hiljada dolara koje je Brajan Volš uzeo od prodaje očeve kuće. Porodica i prijatelji su posle smrti Volšovog oca 2018. godine rekli da je bilo jasno da ga je otac skinuo sa testamenta, ali da je Brajan Volš pokušao uz pomoć advokata da na silu preuzme kontrolu nad očevom zaostavštinom.

Televizijska stanica En-Bi-Si 10 navodi da je jedan Volšov prijatelj rekao da je tokom puta u Kinu Volš pokušao da ukrade antikvitete i da je bio spreman da ubije čuvare koji su pokušali da ga spreče u tome. Mediji objavljuju i broj telefona u Bostonu 781-830-4990 na koji svako ko ima informacije o Ani može da se javi.

Stanari koji rentiraju stan od Volšovih kažu da je u poslednjih šest meseci nešto delovalo čudno i da je Ana žurila da proda kola i stan u kojem oni žive kao renteri. Kažu i da je najavila veliko iznenađenje u novoj godini, ali da ne znaju o čemu je reč.

Foks njuz didžital prenosi da je Anina majka Milanka Ljubičić dobila poruku od ćerke 25. decembra, na Božić po gregorijanskom kalendaru, u kojoj je napisala "Mama, molim te, dođi sutra" i da joj to govori da je postojao neki veliki problem.

Anina majka je američkom mediju rekla i da je ćerka bila frustrirana što mora da živi sama u Vašingtonu, dok je muž sa troje dece u Bostonu. Naime, muž nije smeo da putuje jer čeka suđenje zbog optužbi za tri prevare sa umetničkim delima.

Volš je priznao da je kriv zbog prodaje lažnih umetničkih dela u galeriji u Kaliforniji i jednoj osobi u Francuskoj. Volšov psihijatar je svojevremeno napisao da se Brajan oseća zanemaren i nevoljen i da ga njegovi roditelji koriste kao piona u lošem braku.

Analitičari kažu da u konkretnoj situaciji postoji mogućnost da se ceo slučaj vrlo brzo iznese pred veliku porotu koju sačinjavaju do 23 osobe, a cilj je da se utvrdi da li postoji osnova da se neko zvanično optuži za zločin. U tom slučaju bi moglo da počne i suđenje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading