TRI PUTA UBO NOŽEM BELIVUKOVOG SARADNIKA Sud smanjio kaznu Adamu Mahmudu za pokušaj ubistva rukometaša!
Foto: Massnori Josida

Apelacini sud u Beogradu smanjio je za osam meseci kaznu i pravosnažno osudio Adama Mahmuda na godinu dana kućnog zatvora, jer je 30. januara 2018. godine nožem zadao tri uboda u grudi tada maloletnom rukometašu Vojislavu Đorđeviću, kome se sada sudi kao pripadniku klana Veljka Belivuka.

Drugostepeni sud je usvanjanjem žalbe okrivljenog i njegovog branioca preinačio prvostepenu presudu u pogledu odluke o krivičnoj sankciji, kojom je Mahmud bio osuđen na kaznu zatvora od godinu i osam meseci zbog krivičnog dela lake telesne povrede, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu suda.

Dvoje mrtvih u Trnavi kod Jagodine: Automobil prepolovljen posle udarca u banderu (FOTO) - Alo.rs

Po nalaženju Apelacioog suda Viši sud u Beogradu je pravilno ocenio olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, njegovu mladost, iskreno žaljenje i kajanje zbog incidenta, korektno držaje tokom suđenja, raniju neosuđivanost kao i da postupanjem nije izazvao nenadoknadice po oštećenog, dok otežavajućih okolnosti nije bilo.

Međutim Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud dao manji značaj tim olakšavajućim okolnostima, zbog čega je preinačio kaznu.

Mahmud je proglašen krivim što je zbog stanja povišenog emocionalnog uzbuđenja, nakon verbalne rasprave, nožem, tzv. skakavcem ubo tri puta u grudni koš Đorđevića i naneo mu laku telesnu povredu.

Nakon ubadanja okrivljeni je bacio nož i pobegao sa lica mesta. Oštećeni je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućen na parnicu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading