DANAS SASLUŠANJE KIKINĐANINA Sumnjiči se da je sa više hitaca iz pištolja ubio crnogorskog državljanina Dražena Delevića u Ugrinovcima
Foto: Alo ilustracija M.J.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić je ispričao u policiji da je do zločina došlo jer je hteo da izađe iz "posla" sa krijumačrenjem migranata, a to mu, navodno, Delević nije dozvoljavao.

Mladi Kikinđanin, koji je živeo u iznajmljenom stanu u Ugrinovcima, ispred kog se i dogodilo ubistvo, radio je u jednom privatnom preduzeću za proizvodnju i prodaju sijalica u Batajnici. Nezvanične operativne informacije ukazuju da su Bojan T. i Delević bili pripadnici iste kriminalne grupe, koja se bavila krijumčarenjem ljudi.

Žrtvu ugostio u kući, pa izrešetao na rastanku! - Alo.rs

- Navodno, između njih je postojao neki dug od čak 90.000 evra - navodi naš izvor blizak istrazi. - Došlo je i do svađe, a onda i ubistva. Sa mesta zločina mladić je pobegao "škodom" karavan i sakrio se iza jedne klanice u Dobanovcima. Jedni tvrde da je sam pozvao policiju i predao se, a drugi da ga je interventna patrola locirala i uhapsila. On je priznao ubistvo, rekao kako se zove žrtva i predao je oružje iz kog je pucao.

Komšije iz ulice kažu da su čule da se Bojan sa Draženom upoznao preko društvenih mreža nakon čega je počeo kao vozač da radi za njega, ali da nisu bili u nekim prijateljskim odnosima.

- Boki je super lik. Odrastao je u hraniteljskoj porodici u okolini Beograda i nakon što se osamostalio došao je ovde da živi. Ima neku porodicu i rodbinu u Kikindi i Mokrinu, ali nije u kontaktu sa njima - kazao je jedan komšija. - Čuo sam da je planirao da se oženi, ali i da izađe iz tog posla sa Draženom. Znali smo čime se bavi, ceo kraj sad priča o tome, pokušavali su neki da ga ubede da prestane da se bavi kriminalnim poslovima. Možda je sada odlučio da izađe, ali mu ovaj nije dao, ili mu je dugovao novac. Možda bi i to mogao da bude motiv, ko bi ga znao.

I dok je Bojan T. gotovo nepoznat srpskoj policiji, Delević je stari znanac pravosudnih organa u obe države. Pre nekoliko godina uhapšen je sa 215 kilograma marihuane koje je pokušao da iz Crne Gore prošvercuje u Srbiju. U toku je bio sudski postupak. Takođe, budvanska policija pisala mu je krivičnu prijavu zbog napada na bivšu taštu i razbojništva nad njom.

Kako bi izbegao kaznu u Crnoj Gori, sumnja se da se Delević prebacio u Srbiju, gde se skrivao. Ipak, i u Beogradu je činio teška krivična dela, pa je hapšen i osuđivan zbog pljačke menjačnice, ali i drugih razbojništava.

Saobraćajna nesreća na Zvezdari, dečak zadobio povredu glave - Alo.rs

Kad i kako se upleo u "biznis" sa krijumčarenjem migranata sada je predmet istrage. U toku je i provera priče o motivu sukoba između njega i mladog Kikinđanina.

- Da li je reč zaista o sukobu u poslovima sa migrantima, utvrdiće se tokom istrage - navodi naš sagovornik. - Ovu verziju je ispričao osumnjičeni za ubistvo. Da li je to jedini motiv, zasada se samo nagađa. Inače, svuda postoje te kuće, gde se drže migranti, a izgleda da se Bojan T. bavio njihovim prevozom, ali i obezbeđivanjem objekata za njihovo sklanjanje.

POLICIJA ZADALA OZBILJNE UDARCE

Poslednje akcije MUP Srbije, i to Radne grupe koju je formirao novi ministar policije Bratislav Gašić, zadale su ozbiljan udarac kriminalnim grupama, koje su se bavile švercom migranata. Češljani su teren i kuće, a pronađeni migranti slati su u prihvatne centre. Ove akcije se sprovode stalno i to je gotovo onemogućilo rad ovim kriminalnim grupama.

- Iz tog razloga su mnogi počeli da beže iz tog "posla", što se glavnim bosovima nije dopalo, pa dolazi i do sukoba između njih - navodi naš sagovornik. - Da li je prekjuče zbog tog sukoba pala i krv, možda će biti jasnije kada danas Bojan T. iznese odbranu kod tužioca.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading