NASTAVLJENO SUĐENJE MILANU GRUJIĆU ZA UBISTVO BRATA Prodavačica svedočila: Znalo se da ima psihičkih problema!
Foto: Alo ilustracija M.J.

- Od komšije sam čula da je Saša umro. Kada sam sutradan srela njegovog brata Milana izjavila sam mu saučešće. On mi je objasnio da je Saši pozlilo, da je zvao Hitnu pomoć, da mu je davao veštačko disanje I masažu srca i da je iz usta izašlo nešto crno dok mu je pristiskao stomak. Bio je tužan -

Ovim rečima prodavačica u dragstoru Marija Kostić opisala je ponašanje Milana Grujića (45) iz Niša, kome se pred Višim sudom u Nišu sudi za optužbu da je u toku noći 6.maja, na Đurđevdan, krvnički pretukao pa udavio svog starijeg brata Sašu Grujića (52) u porodičnoj kući u Požarevačkoj ulici u Nišu. Milan negira da je brata ubio, navodeći da su povrede nastale prilikom njegovog pada i tokom ukazivanja pomoći, ali je obdukcija pokazala da je, kako se sumnja, Saša tučen pa zadavljen.

- Nikada ih zajedno nisam videla u prodavnici. Saša je dolazio svakoga dana po namirnice a kada bi uzimao pivo uvek bi uzimao po dve flaše. Toga dana nije uzeo hleb već je u mojoj smeni tri puta dolazio po dva piva. Obojica su bili uvek korektni a Saša je bio je uvek tih i povučen. Nisam primetila da je imao povredu na licu kada je tog dana dolazio. Od komšija sam čula da su kući tuku ali da se nisu prijavljivali, navela je Kostićeva u svom iskazu u tužilaštvu, pri kojem je ostala i na današnjem suđenju u Višem sudu u Nišu.

Odgovarajući na pitanja zamenice VJT Lidije Simović, Kostićeva je rekla da su Saši uvek drhtale ruke, ali da tog dana nije izgledao uznemireno.

- Meni se nije požalio da mu nije dobro, mada nismo imali takav odnos. Nisam čula da je bolovao od nekih hroničnih bolesti, rekla je ona.

Druga radnica u dragstoru Anita Ilić u svom iskazu tužilaštvu navela je da je Saša imao psihičkih problema u poslednja dva meseca ali ne i da je hronično bolovao od neke bolesti.

Milan Grujić/Foto: Facebook

 

- Saša je uvek je kupovao preko reda, pravdao se da ne može da čeka a ljudi su ga puštali jer su znali da ima psihičkih problema. Milana šest meseci nisam videla u prodavnici. Kada je sutradan došao, ispričao je šta se desilo, da je saša pao i da ga je zatekao u lokvi krvi. Kada je Saša bio prethodnog dana u dragstoru, zamolio je jednog komšiju da ga odveze kući jer mu nije bilo dobro ali ne znam da li ga je odvezao - navela je ona u izjavi tužilaštvu koju je danas potvrdila.

Kako je “Blic” pisao, Milan Grujić, koji se u istrazi branio ćutanjem, na prošlom ročištu negirao je da je počinio ovaj zločin navodeći da je kobne noći brat sam pao u hodniku, da je umro prirodnom smrću u toku večeri a da su povrede na njegovom telu nastale pri pokušaju da mu ukaže pomoć veštačkim disanjem i masažom srca.

Suđenje se nastavlja 22.decembra saslušanjem veštaka koji su radili obdukciju.

Optužnicom VJT Niš on se tereti da je počinio krivično delo ubistvo iz člana 113 Krivičnog zakonika. Prema optužnici zločin se odigrao u toku noći između 5. i 6.maja 2022. godine, u vremenskom periodu od 21 do 3.30 časova u porodičnoj kući u kojoj su braća živela sama a Milan je optužen da je ubistvo počinio u stanju “bitno smanjene uračunljivosti”.

-Brata Sašu Grujića je najpre pesnicom snažno udario u predelu desnog oka, da bi ga zatim, kada je pao na pod, šutirao nogama na kojima je imao obuću sa tvrdim đonom u predelu glave, lica i butina a potom ga rukama snažno stezao u predelu vrata, nanevši mu zbirno teške telesne povrede. Usled ugušenja nastalog kao posledica stezanja rukama u predelu vrata, oštećeni sada pokojni Saša Grujić je na licu mesta preminuo, da bi potom telo pokojnog podigao i ostavio da leži na krevetu, a zatim ga presvukao , i garderobu koju je pokojni prethodno nosio na sebi bacio u kantu za smeće u dvorištu porodične kuće, nakon čega je pozvao Zavod za hitnu medicinsku pomoć i prijavio prirodnu smrt svog brata, navodi se u optužnici VJT Niš. Obdukcijom je utvrđeno da je Saša zadobio višestruke povrede glave vrata i lica, od krvnih podliva i oguljotina, pa do preloma roga grkljanske hrskavice.

Kako je „Blic“ ranije pisao, Milan je pokušao da prikrije zločin ispričavši da je brat umro prirodnom smrću i da ga je zatekao bez znakova života u krevetu. Do dolaska mrtvozornika on je skinuo Saši odeću u kojoj je spavao, obukavši ga odmah za sahranu pa mu je čak i vilicu vezao maramom kako se ne bi otvarala. Žurbu u pripremama za sahranu brata je opravdao opravdao je time „da se telo lakše obuče dok se ne ohladi“, ali je mrtvozornik video modricu ispod oka preminulog Saše pa je obavestio policiju. Više javno tužilaštvo telo je uputilo na obdukciju koja je pokazala crne slutnje da je smrt nasilna i da je Saša je zadavljen stezanjem vrata, pa je Milan uhapšen posle zločina i zadržan u policiji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

Komentari (0)

Loading