OVO SU ŽENSKE BANDE KOJE OPERIŠU PO SRBIJI Podvode devojke, pljačkaju, varaju: Evo kako dolaze do žrtava i uzimaju pare
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Policija je u četvrtak uhapsila jednu beogradsku žensku bandu čije se pripadnice G. B. (22), I. K. (31) i A. I. (22) sumnjiče da su upadale u stanove i pljačkale ih.

Naime, one su uhapšene zbog sumnje da su na teritoriji Beograda, uz pomoć alata obijale brave ulaznih vrata stanova, a potom krale novac i nakit.

Policija je prilikom hapšenja kod osumljičenih devojaka pronašla novac i nakit iz stana koje su prethodno obile, ali i alat koji im je služio za vršenje ovih krivičnih dela.

 

 

Ova ženska banda samo je jedna u nizu onih koje su "operisale" u Srbiji. Neke od njih zašle su i u poslove podvođenja.

Podvodile devojke za 200 evra

Policija je 30. avgusta uhapsila osumnjičene za organizovanje prostitucije, a lisice su stavljene na ruke Nedi B. (34), njenom suprugu Samiru B. (44), kao i Nini R. (32), Milici M. (26), Vesni V. (62) i Milici O. (49), koja je prvobitno bila u bekstvu. Ova ženska krimi-banda vrbovala je devojke i organizovala lanac prostitucije koji je radio preko jednog sajta za odrasle, na kojem su nudili devojke.

Kako su mediji ranije pisali, na nekoliko desetina stranica nalazile su se fotografije golišavih devojaka, a u opisu fotografija nalaze se specifičnosti svake od devojaka, visina, težina, obim grudi i zadnjice, boja kose i očiju, kao i cena i broj telefona.

Od naznačene cene koju je klijent plaćao, deo je išao prostitutkama, a deo kriminalnoj grupi. Za sat sa jednom devojkom naplaćivali su 200 evra.

Od smrti majke imao je probleme, lečio se - Alo.rs

Nudile penzonerima kuvanje i čišćenje, pa im pokrale 26.000 evra!

Beogradska policija je 31. avgusta uhapsila tri žene, K. Š. (35), R. Š. (27), T. Š. (21), i muškarca S. F. B. (43) zbog sumnje da su upadali u stanove starijih sugrađana i iz njih ukupno odneli oko 26.000 evra!

Kako su mediji ranije pisali, uhapšene žene bi dobro osmotrile imovinsko stanje starijih sugrađana, pa bi im dolazile na vrata sa pričom kako žele da budu od koristi u kući. Raspitivale su se da li je možda potrebno nekakvo spremanje, nudile su da čiste i kuvaju ručak.

Dok su zbunjeni penzioneri razgovarali s njima, one bi im zapravo oduzele novac i nakit i pobegle. Interesantno je da S. F. B., jedini muškarac u ovoj grupi, nije nikada ulazio u stanove, već ih je samo vozio od stana do stana. On je praktično bio vozač grupe.

Ženska banda je iz jednog stana ukrala oko 22.000 evra i 350.000 dinara, a iz drugog oko 50.000 dinara, 580 evra i zlatni nakit.

Vlada Pop bi možda preživeo da nije uradio ovo! - Alo.rs

Ženski deo familije pokrao doktora za 80.000 evra!

Ženski deo familije iz Stare Pazove, koji je uhapšen avgusta 2020. godine u Nišu zbog serije provala, iz stana jednog lekara ukrao je čak 80.000 evra.

Kako su mediji tada prenosili, niška policija uhapsila Dubravku J. (35), njene ćerke uzrasta 16 i 15 godina, i nevenčanu suprugu njenog sina Adrianu Đ. (23). Veruje se da su one "operisale" po celoj Srbiji i da su poharale mnogo više stanova nego što je u dosadašnjoj istrazi utvrđeno.

Provalnice su u grad na Nišavi stigle iz Stare Pazove. Osumnjičena Dubravka J., koja je, kako se sumnja, mozak ekipe, i vanbračna supruga njenog sina Adriana Đ. su u julu došle u Nišku Banju, gde su iznajmile stan. Iz tog stana su sa maloletnim Dubravkinim ćerkama išle u provale.

U stanove u centru Niša upadale su Dubravkina snaja i ćerke, nakon što bi lomilicom obile bravu. Iako su provalnicama stavljene lisice na ruke, operativna saznanja ukazuju da nisu samo operisale u Nišu, već i u drugim, većim gradovima Srbije.

Požar u razbuktaloj fazi, vatrogasne ekipe na terenu! - Alo.rs

Tražile čašu vode, pa upadale u stanove

R.Š. i T.Š. se terete da su u julu ove godine došle do stana oštećene M.M. i zamolile je da im natoči flašu vode, nakon čega su ušle u stan i iz njega oduzele novac u iznosu od 350.000 dinara i 19.400 evra.

Takođe, u saopštenju tužilaštva se navodi da su okrivljene R.Š. i K.Š. u avgustu na štetu oštećene Z.U. učinile krivično delo krađe na isti način, kojom prilikom su iz stana oštećene oduzele 48.700 dinara i više komada zlatnog nakita, koji novac i nakit su potom predale okrivljenom S.B.F.

Optuženi S.B.F. je nakon toga nakit ponudio na prodaju jednoj zlatari u centru grada, čime je učinio krivično delo prikrivanje, pri čemu je u prodaji sprečen od strane pripadnika Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Uprave kriminalističke policije.

Ubica Nikole Bojovića prozvao Luku iz sudnice ovim rečima: Čestitam Bojoviću, što si mi ubio brata! - Alo.rs

Oni su uhapšeni 30.avgusta, nakon čega su saslušani, te im je na predlog tužilaštva određen pritvor.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

Komentari (0)

Loading