TVOJ OSMEH JE OBASJAO NAŠE ŽIVOTE Postavljena spomen-ploča u znak sećanja na brutalno ubijenu Srpkinju Lidiju u Vićenci
Foto: Twitter/printscreen

Njena deca, dečko, porodica i prijatelji prisustvovali su postavljanju spomen-ploče i to tačno na mestu gde je brutalno ubijena od strane svog bivšeg supruga Zlatana Vasiljevića koji je kobnog dana presudio i svojoj devojci, a potom izvršio samoubistvo u kolima na auto-putu.

Spomen-ploča postavljena je 18. novembra, a govor nakon otkrivanja spomenika kratko je održao Danijel Mondelo, dečko brutalno ubijene Lidije.

- Više ne osećamo ljutnju. Ne osećamo ni bes posle svega što nam se dogodilo - rekao je okupljenima ispred spomen-ploče koja je postavljena tu kao simbol i sećanje ne samo na nju, nego i na ostale žene koje su doživele istu sudbinu.

TVOJ OSMEH JE OBASJAO NAŠE ŽIVOTE Postavljena spomen-ploča u znak sećanja na brutalno ubijenu Srpkinju Lidiju u Vićenci

Facebook printscreen

 

Pre nego što je održan govor prisutni su se pomolili za njenu nevinu dušu koja ih je prerano napustila. Kako navodi italijanski portal Vicenta today, Lidijin emotivni partner u potresnom govoru kaže: "Tvoj osmeh je osvetlio naše živote i tvoja svetlost će uvek sijati u našim srcima."

- Od samog početka, cela naša porodica odlučila je da uradi nešto što podseća na lepotu i veliko dostojanstvo osobe koja mi je dala toliko toga. Iz tog razloga, zajedno smo odlučili da damo životu ovoj inicijativi - rekao je plačnim glasom Mondelo, koji je s vremena na vreme uzdisao i teško izgovarao reči.

Otac učenika iz Trstenika - Alo.rs

Ovom skupu koji je trajao 40 minuta, prisustvovali su i nadležni iz italijanskog grada. Inače, tokom sledeće nedelje Lidijin dečko će biti saslušan u tužilaštvu kako bi ispričao kroz koju višegodišnju torturu je Lidija prošla.

- Vi samo znate 20 odsto onoga što je Lidija proživela u braku, a kasnije i van njega i to zahvaljujući medijima - rekao je Mondelo, a prenosi italijanski portal koji dodaje da su nakon ove rečenice prisutni počeli da plaču.

Podsetimo, Vasiljević je najpre ubio svoju sadašnju devojku Gabrijelu Serano, pa sa njenim telom u kolima sačekao Lidiju da dođe na posao. Kada se Lidija pojavila ispred hotela u kome je radila, Zlatan je otvorio vatru na nju. Vasiljević je posle ubistva pobegao, a tokom policijske potere izvršio je samoubistvo na auto-putu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading