TATA, NE MOGU DA IZDRŽIM, VIŠE SE NEĆEMO VIDETI Otac đaka iz Trstenika otkrio šta je prethodilo pokušaju samoubistva!
Printscreen

Sinoć smo sedeli i gledali televiziju kad se na nekom kanalu ponovo pokrenula priča iz škole. Suze su krenule da mu se slivaju niz lice, a u sledećem trenutku mu je stigla neka preteća poruka, odnosno slika, da će ga tužilac i još neki čovek goniti dokle god ga ne osude. Bukvalno je promenio boju na licu, bacio telefon i potrčao niz stepenice - kaže otac đaka (17), koji je izmakao stolicu nastavnici u školi u Trsteniku

Đak, koji je izmakao stolicu profesorki 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku i kog procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije doneo predlog o isključenju iz škole, pokušao je da izvrši samoubistvo noćas, kako tvrdi njegov otac, a upravo je i on obavestio policiju o tome.

- Potrčao sam za njim, ali ga nisam stigao. Došao je do kapije u dvorištu, okrenuo se ka meni i rekao: "Tata, ja ovaj pritisak ne mogu da izdržim. Više se nećemo videti", i otrčao ka njivama, u mrak - kaže otac.

Izuzetno potresen, sagovornik navodi i da je sina jurio, ali da je on nestao u mraku.

- Vratio sam se kući, razmišljao koga da zovem, šta da radim, kada sam čuo dečju dreku i vrisak iz njiva. Potrčao sam tamo i video sina. Oduzeo sam se, nisam znao šta da radim. Odmah sam pozvao policiju i Hitnu pomoć, koji su čini mi se u sekund stigli. Policajac ga je spasao. Mislio sam da je mrtav, nisam znao šta mi se dogodilo - plačući navodi otac.

Kako dodaje sagovornik, trenutno ide ka bolnici kako bi saznao u kom mu je stanju sin.

- Idem da vidim da li je živ i u kom je stanju jer iz bolnice nisu želeli da podele sa mnom nikakvu informaciju kao roditelju, verujte mi da je to strašno. Moj sin je od ranije bolestan, danima je trpeo preteće poruke i pritisak, i to ga je navelo da uradi ovo što je uradio - navodi otac.

Kako dodaje sagovornik, samohrani je roditelj osmoro dece od kako im je majka Svetlana poginula 2008. godine.

- Pre nepunih mesec dana smo obeležavali godišnjicu smrti supruge. To je nesreća u kojoj je na auto-putu kod Smedereva teretni kamion grčkih registracija udario otpozadi u naše vozilo. Tada mi je teže povređena ćerka, a lakše dvojica sinova. Nakon prevrtanja, pokojna žena mi je zadobila teške povrede glave i odveli su je u bolnicu, bila je u osmom mesecu trudnoće. Porodili su je, a posle toga je prevezli u Urgentni centar u Beogradu gde je preminula - navodi on.

Sagovornik dodaje i da je njegova ćerka nedavno pronašla razne uznemirujuće poruke kod brata u telefonu.

- Ne daj Bože šta mu je sestra sve pronašla u telefonu, koje uvrede i pretnje. Imao je traume od kada je video majku u sanduku, pio je i lekove. Sahraniće me, bolje da sam poginuo nego da ovakav život živim - zaključuje uznemireno sagovornik.

Slučaj nasilja nad profesorkom u Trsteniku, od strane učenika među kojima je bio i on, uznemirio je javnost u Srbiji. Učenici su profesorku maltretirali, da bi joj u jednom trenutku izmakli stolicu, nakon čega je ona pala na pod.

Snimak nasilja objavljen je na društvenim mrežama nekoliko dana posle događaja, a javnosti, među kojima su i brojni prosvetni radnici, zatražili su adekvatne kazne za nasilnike. Pokrenut je postupak, a donet je i predlog da učenici budu isključeni iz škole.

Među pomenutim učenicima bio je i ovaj dečak, a njegov otac je nakon incidenta dostavio školi izveštaj o psihičkom stanju sina.

- Direktor nas je informisao da je roditelj doneo nekakvu lekarsku dokumentaciju u kojoj piše da dete ima psihičkih problema zbog pretrpljene traume iz detinjstva. Ali, nismo imali uvid šta je u njoj tačno pisalo - rekao je ranije jedan od zaposlenih u Tehničkoj školi u Trsteniku.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (15)

Loading
Dr Marijs

04.12.2022 14:18

Ajd sad vadite tuznu pricu,i dozvolite da divljaju po skolama,uzas

Mario Sarafciger

04.12.2022 14:20

Sad MALI kriminalac želi da ispadne žrtva nasilja i mobinga pa se angažovao i tata malog nasilnika sa policajcem--kao spasili mu život

Pitanje

04.12.2022 14:33

Na koji način je pokušao samoubistvo?

Profesor

04.12.2022 14:40

Tata hvata na sentimentalnos gde si bio toliko godina zasto nisi radio na vaspitanju svoga deteta kada je bio dete sada je mangup.

Borkes

04.12.2022 14:51

Au da...Da neces od tog malog huligana i zrtvu da napravis jos....

LesaKs

04.12.2022 15:01

Ma nemoj? Zna da maltretira druge zbog njegove traume? Na lecenje pod hitno.

peja kostolac

04.12.2022 15:21

Ma ljudi taj i nije za život.

Ranko

04.12.2022 15:21

Ko veruje u ovu priču? Bizaran pokušaj da se ovaj momak napravi žrtvom. Gde su povrede od tog pokušaja?

Vaki

04.12.2022 15:26

O deci i njihovim zivotima se bavimo valjda dok su mladji da ih uputimo u zivot vaspitamo a ne kad dodjemo u problem posle su svi drugi krivi patetika tu nepomaze sta ce sledece da uradi a onda opet drugi krivi

Dragi

04.12.2022 16:40

Što nisi poveo advokata kao kada ga je prijavila druga profesorka to je tvoje delo tvoje nevadpitanje pa ne može ni dete da bude vspitano

Duška

04.12.2022 18:59

Sad bi da izigrava žrtvu,ma nemoj!Ako si bio hrabar da poniziš profesorku,osobu koja je tu da ti pomogne da postaneš dobar čovek.Budi sad hrabar i priznaj svoju krivicu,izvini se i ne glumi ludilo.

Gs

04.12.2022 20:50

Pa kad si bio mangup da izmaknes zeni stolicu sad budi mangup I trpi posledice

Divna

04.12.2022 21:21

Takvu decu poslati u vojne skole a posle predavanja da rade na farmi. Kad roditelji nisu uspeli da ih vaspitaju neko nauce red u vojsci. Ne popravni Dom ne zatvor nece imati vremena da misli na gluposti.

srki

05.12.2022 01:35

sad si bolestan , a kad si smisljao plan da osramotis ptofesorku bio si zdrav.genije ,mangup.Sto niste sa drugarima snimali kako dajete neki cvet,ruzu toj profesorki i okacite na drustvene mreze da se pohvalite tim gestom,

Cvele

05.12.2022 09:19

Mene sad interesuje, da li je tata ovog nasilnika, isti onaj tata koji je pretio da ce da tuzi skolu???