ŽENE MONSTRUMI  Dušanka nagovorila muža da je nauči da puca, pa ga hladnokrvno ubila!
Foto: Alo.rs

Dušanka Petrović, zvana Gospođa Kameleon ubila je svog muža vojnog pilota Selimira Tripkovića, a pre toga je počinila na desetine prevara. Njene žrtve su bili lakoverni muškarci zbog čega je mnogi s pravom smatraju najbrutalnijom ženom kriminalcem u Srbiji.

Svoju kriminalnu karijeru počela je odmah po diplomiranju na Pravnom fakultetu. Zaposlila se kao stručni saradnik u tadašnjem Privrednom sudu u Beogradu, a kolege sa kojima je radila postale su njene prve žrtve. Kada su sudije odlazile na doručak, ona im je uzimala ključeve iz tašne i pravila duplikate, a kasnije je ulazila u njihove stanove i kuće i potkradala ih. Falsifikovala je čak i njihove bankovne kartice i sa računa im podizala novac. Zbog toga je bila u zatvoru, ali to nije smetalo vojnom pilotu Selimiru Tripkoviću da se zaljubi u nju i da je oženi, iako su njegove dve ćerke iz prvog braka bile izričito protiv toga.

- Dušanka je dugo planirala ubistvo svog supruga koji je od nje bio stariji 18 godina. Htela je da se domogne njegovog velikog stana na Novom Beogradu. Pratila ga je u novembru 1993. godine dok je lagano trčao na Savskom keju u Bloku 45 nedaleko od stana u kojem su živeli. Iz torbe je izvukla pištolj i s leđa mu ispalila jedan metak u potiljak. Posle toga je po unapred pripremljenom scenariju počela da doziva pomoć, tvrdeći da su ih napala dva mladića, koja su pokušala da ih opljačkaju. Pištolj je bacila u Savu, a torbu u kontejner. Glumeći da je ucveljena, inspektorima je rekla da se Selimir suprotstavio napadačima kako bi nju odbranio i da su mu zato pucali u glavu - kaže sagovornik Dosijea 192  Žarko Popović Pop, penzionisani šef Odseka za krvne delikte beogradske policije, koji je sa kolegama rasvetlio ovo ubistvo.

Dušanka je, prema rečima dr Ostoje Krstića, univerzitetskog profesora u penziji i prvog ispitivača na detektoru laži u Srbiji iskazala neverovatnu monstruoznost.

 - Zločin je počinila nedugo po izlasku iz zatvora i odlažane kazne za prevare i krađe. Znala je da njen muž kao vojni pilot ima službeni pištolj i nagovorila ga  da je nauči da rukuje i puca pod izgovorom da žena treba da zna da barata vatrenim oružjem u slučaju neke opasnosti. Selimir je prihvatio njenu ideju ne sluteći da na taj način obučava svog ubicu! – navodi dr Krstić, koji je Dušanku Petrović čak tri puta ispitivao na poligrafu i otkriva da je pala na ključnim pitanjima.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

Komentari (0)

Loading