LUDOG DŽONIJA IZDALI SARADNICI Uhapšeni "vračarci" otkrili gde se krije 100 kilograma kokaina!
MUP

U Belgiji je zaplenjen tovar od 115 kilograma kokaina i uhapšena je osmočlana srpska narko-banda koja je otkrivena zahvaljujući informaciji koju su srpske bezbednosne službe podelile s kolegama iz Evropola i Evrodžasta. Kako Alo! saznaje, ona je potekla od uhapšenih „vračaraca“ koji su rešili da progovore u zamenu za blažu kaznu!

Belgijska policija upala je u napušteno skladište bele tehnike u gradu Arlon i uhapsila pet osoba u trenutku dok su drogu vrednu više od 10 miliona evra pakovali u betonske ploče, kako bi je lakše prošvercovali iz zemlje. Hapšenja su istovremeno izvedena i u Luksemburgu, Holandiji i Srbiji. Prema saznanjima Alo!, zaplenjen kokain naručio je odbegli vođa klana s Vračara, Nikola Vušović.

- Nakon što je u oktobru uhapšeno 17 pripadnika Vušovićeve kriminalne organizacije zbog sumnje da su umešani u ubistva i međunarodnu trgovinu narkoticima, dve osobe su se izdvojile i ponudile saradnju u zamenu za manju kaznu. Nakon što im je predočeno da tužilaštvo već poseduje dovoljno dokaza o zločinima koje su činili, jedan od njih je ponudio informaciju o tovaru droge koji iz Južne Amerike treba da stigne do Belgije, a potom preko firme koja se bavi prodajom betonskih ploča treba da se prošvercuje ka Londonu - priča dobro obavešten izvor Alo!.

Usledila je provera tih informacija, a onda i međunarodna saradnja koja je rezultirala hapšenjem.

- Kako je informacija o predstojećem transportu potekla iz Srbije, naše službe su i rukovodile akcijom. Više od 100 policajaca iz četiri zemlje je učestvovalo u njoj. Osumnjičeni su najpre stavljeni pod prismotru. Par sati nakon što je kokain stigao u grad Arlon u Belgiji pokrenuta je sinhronizovana akcija hapšenja - objašnjava naš sagovornik.

LUDOG DŽONIJA IZDALI SARADNICI Uhapšeni

MUP

 

Brat pao u Beogradu, sestra u Luksemburgu!

Jelena V. uhapšena je u Luksemburgu. Ona je bila zaposlena u kompaniji za trgovinu betonskim pločama. Kako se sumnja, upravo ona je kupila ploče koje su se u Belgiji filovale sa kokainom. Lisice na ruke su stavljene i njenom bratu Vuku V. koji je uhapšen u Beogradu. On bi danas trebalo da bude saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da su grupu činili „vračarac“ N. V., pripadnik kavačkog klana Damnjan R., Vuk V., Jelena V., Stanimir K., Sanel Đ., F. L. A., L. K., K. R., I. G. i Đ. S. D.

Koristeći registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča, oni su najpre kupovali takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim ih zamenili pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon u koje su prethodno sakrivali pakete sa kokainom. Preko jedne špediterske firme ploče sa kokainom je trebalo da se prevezu do nemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu!

Pokrenuta i finansijska istraga

Policija i tužilaštvo pokrenuli su i finansijsku istragu protiv ekipe „vračarci“, na čijem čelu je Nikola Vušović Džoni, kako bi se otkrilo gde su sakrili milione evra od međunarodne trgovine drogom. U policiji  veruju da je najveći deo bogatstva ovog klana sakriven u inostranstvu, u zemljama s kojima Srbija nema tesnu policijsku saradnju, a reč je o pojedinim državama u Južnoj Americi i Africi.

- Za razliku od Belivukove ekipe za koju se sumnja da je ubijala po nalogu Radoja Zvicera, Vušović se pored likvidacija bavio i transportom kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Novac su ulagali u nove poslove s drogom, ali i u nekretnine širom Evrope - objašnjava naš izvor.

Tokom policijske akcije ukupno su pronađene 22 betonske ploče u kojima je bilo po tri paketa kokaina težine 1.120 grama. Na licu mesta pronađeno je još 37 paketa s drogom koje uhapšeni nisu stigli da spakuju u ploče.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading